19 / 04 / 2024

Bina vergisi muaflık ve istisnalar

Bina vergisi muaflık ve istisnalar

Hangi binalar, kiraya verilmemek şartıyla Bina Vergisinden daimi olarak muaf tutuluyor? Bina vergisi muaflık ve istisnaları nelerdir? İşte Bina vergisi kanunu kapsamındaki bina vergisi istisnası...

Emlak vergisiyle ilgili çarpıcı açıklama! Türkiye'de emlak vergisi düşük!

Türkiye'de emlak vergisinin oldukça düşük olduğunu söyleyen Cryptographic Engineering Genel Yayın Yönetmeni Çetin Kaya Tunç, Kaliforniya'daki emlak vergisi ile kıyasladı. İşte detaylar...

Kütahya ve Artvin'deki 13 gayrimenkul satışa çıktı! Konut, iş yeri, kargir bina, fındık bahçesi... 

Kütahya ve Artvin'de yer alan 13 gayrimenkul için satış ihalesi düzenleniyor. Konut, iş yeri, fındık bahçesinin satışa çıkarıldığı ihaleler 29 Şubat ve 5 Mart'ta yapılacak.

Deprem sonrası Küçükçekmece'deki bina için kırmızı alarm! Hasar ihbarı üzerine bina incelemeye alındı!

Bugün Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedilirken, Küçükçekmece'deki 4 katlı binanın hasarlı olduğunda dair gelen ihbar üzerine inceleme başlatıldı. 

Depremin sembolü olarak gösteriliyordu! Antakya'daki o bina da yıkıldı!

Depremin sembolü olarak gösterilen, 15 yıl önce ‘karbon fiberle'' güçlendirildiği için depremlerde dimdik ayakta kalan Antakya Belediye Kooperatif Evleri’ndeki A2 Blok, yenileme çalışmaları kapsamında yıkım kararı verildi. 

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin maliyeti oldukça ağır. Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Bina sağlamlık testi talebinde patlama yaşandı! İşte süresi ve maliyeti!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından özellikle 2 bin yılı öncesi yapılan binalarda yaşayan kişiler depreme dayanıklılık testi yaptırmak için sıraya girdi.

Az ve orta hasarlı binalara DASK ne kadar ödeme yapar? Devlet desteği olacak mı? İşte yanıtı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yüz binlerce bina ya yıkıldı ya da orta ve az ölçekli hasar yaşadı. Vatandaşlar devlet desteğinin hangi binaları kapsadığını araştırıyor. Birçok vatandaş DASK ödemeleri ve devlet desteklerinin detaylarını merak ediyor. İşte tüm detaylar...

Depremden sonra herkes araştırıyor! İşte bina sağlamlık testi ücreti

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bina dayanıklılık testine talepte yüzde 100'ü aşan artış görülürken, ayrıntılı rapor bir ayda hazırlanıyor ve bina başına maliyet 20 bin liradan başlamakta.

İnanılır gibi değil ama gerçek! Depremin tam ortasındaki o ilçede tek bina dahi yıkılmadı! İşte nedeni!

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran depremden sonra çok çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Deprem bölgesinin tam ortasında yer almasına karşın o ilçe belediyesinde tek bir binanın dahi yıkılmadığı ortaya çıktı. Peki neden ve burası hangi ilçe belediyesi? İşte yanıtlar…

Sel felaketi nedeniyle 109 bina tamamen yıkıldı!

Karadeniz'de meydana gelen sel felaketi nedeniyle bölge genelinde  109 binanın yıkıldığı açıklandı.

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu.

Ev sahiplerinin emlak vergisi şaşkınlığı!

2022-2025 yılı arasında geçerli olacak emlak vergisi değerleri belli oldu.  Ev sahipleri ise yapılan zam nedeniyle yeni vergi oranlarına tepkili.

Bina vergisi muaflık ve istisnalar Haberi

Bina vergisi muaflık ve istisnalar

Bina vergisi istisnası!

1319 sayılı Bina vergisi kanunu kapsamında bina vergisi istisnalarına da yer veriliyor. Bina vergisi Muaflık ve İstisnalar şu şekilde sıralanıyor.


Muaflık ve İstisnalar

Daimi muaflıklar:

Madde 4 – (Değişik birinci fıkra : 16/10/1981 - 2536/1 md.) Aşağıda yazılı binalar, kiraya verilmemek (24.11.1994  tarihli ve 4046 sayılı Kanun kapsamında yapılan işletme hakkı devirleri hariç) şartıyla Bina Vergisinden daimi olarak muaftır. ( (a), (b), (s), (y) ve  (z) fıkraları için  kiraya verilmeme şartı  aranmaz.)


a) (Değişik : 17/7/1972 - 1610/1 md.) Özel bütçeli idarelere (Mazbut vakıflar dahil), il özel idarelerine, belediyelere, köy tüzel kişiliğine, kanunla kurulan üniversitelere ve Devlete ait binalar; 

b) (Değişik : 17/7/1972 - 1610/1 md.) İl özel idareleri, belediyeler ve köyler ile bunların teşkil ettikleri birlikler veya bunlara bağlı...