19 / 04 / 2024

bina vergisi ptt

bina vergisi ptt

Emlak vergisi mükellefleri 2 Hazirna 'a kadar vergi borcunun ilk taksitini ödeyecek. Peki, gayrimenkulü bir başka şehirde olanlar ne yapacak? Emlak vergisi PTT'ye ödenir mi?

PTT Ankara Çankaya'da 4 milyon TL'ye bina kiraladı!

PTT, Ankara'da 4 milyon Türk Lirası bedelle bina kiraladı. Binanın bodrumu ile 2 katı başka bir kuruma senelik 900 bin Türk Lirası bedelle kiraya verildi. 

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Emekliler bina vergisinden muaf!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103’üncü maddesine göre, yazılı tarifenin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı geçmeyen her türlü menkul sermaye iradı gelirleri, indirimli (sıfır) bina vergisi oranından yararlanmaya engel teşkil eden gelirler arasında değerlendirilmeyecek.

Manisa PTT Başmüdürlüğü'nün bina kiralama işlemleri TBMM'de!

Manisa PTT Başmüdürlüğü tarafından yapılan bina kiralama işlemleri meclis gündeminde konu oldu. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bina vergisi nedir? Bina vergisi nereye ödenir?

Kara ya da su üzerinde bulunan kalıcı yapılardan dolayı belediyelere bina vergisi ödeniyor. Peki Bina vergisi nereye ödenir? İşte bilinmesi gereken tüm detaylar...

Emeklilerin bina vergisinde sıfır oran uygulaması!

Arazi, arsa ve bina sahiplerinin söz konusu taşınmaz malları için her sene ödemeleri gereken vergiye emlak vergisi deniyor. Emeklilerin bina vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. 2017 yılı emlak vergisinin ikinci taksidi arazi, arsa ve binalar için1 Aralık mesai bitimine kadar belediyelerin emlak servislerinde ve PTT şubelerinde ödenebiliyor. 

Emlak vergisi ödeme tarihleri belli oldu!

Bina, arsa ve arazilerin metrekare birim değerleri yeniden belirlendi. Emlak Vergisi hesabında dikkate alınan bu oran 2017’de yapılacak tahsilatlarda yüzde 2,79’dan yüzde 3,83’e çıkartıldı.

2017 yılı arazi ve bina matrahları arttırıldı!

2017 yılında uygulanacak maktu damga vergisi ve harç tutarları, bina ve arazi vergisi matrahları hesabındaki artış oranları ile tütün fonu tutarları Resmi Gazete'de yayınlandı...

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:68!

68 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği 25 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında emlak vergisine esas olmak üzere 2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirlendi.

Çöp vergisi PTT ile ödenir mi?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen çevre temizlik vergisi halk arasında çöp vergisi olarak biliniyor. Peki, çöp vergisi PTT ile ödenir mi?

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2016?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Varsa taşınmazın intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor..

bina vergisi ptt Haberi

bina vergisi ptt

Emlak vergisi PTT'ye ödenir mi?

Mart ayı itibarıyla emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri başladı. Vergi mükellefleri 2 Haziran'a kadar vergi borcunun ilk taksitini ödeyecek. 


Emlak vergisi ödeme yeri bilindiği üzere, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeler oluyor. Ancak belediyenin uzak olması veya gayrimenkulün bir başka şehirde olması gibi sebeplerden dolayı ödemelerin belediyeye yapılması pek mümkün olmuyor.


Hal böyle olunca, vergi mükellefleri ödeme yapabilecekleri başka ödeme kanalı arıyor. Buna göre Emlak vergisi PTT'ye ödenir mi?


Emlak vergisi PTT..

Belediyelerin vergi ödemeleri PTT'de yapılabiliyor. Vergi ödemelerine ilişkin olarak PTT'nin resmi internet sayfasında yer alan açıklama aşağıda yer alıyor.


"Tüm Belediye Başkanlıklarının Kuruluşumuz nezdindeki posta çeki hesaplarına Arsa, Emlak vergisi ödemelerinizi ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ancak yatıracağınız tutarın sistemde gözükmemesi nedeniyle borcunuz ancak beyanınız miktarında tahsil edilebilmektedir.


Ayrıca son dönemlerde anlaşmalı...