26 / 04 / 2024

Emlak vergisi PTT'ye ödenir mi?

Emlak vergisi PTT'ye ödenir mi?

Emlak vergisi mükellefleri 2 Hazirna 'a kadar vergi borcunun ilk taksitini ödeyecek. Peki, gayrimenkulü bir başka şehirde olanlar ne yapacak? Emlak vergisi PTT'ye ödenir mi?



Emlak vergisi PTT'ye ödenir mi?

Mart ayı itibarıyla emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri başladı. Vergi mükellefleri 2 Haziran'a kadar vergi borcunun ilk taksitini ödeyecek. 


Emlak vergisi ödeme yeri bilindiği üzere, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeler oluyor. Ancak belediyenin uzak olması veya gayrimenkulün bir başka şehirde olması gibi sebeplerden dolayı ödemelerin belediyeye yapılması pek mümkün olmuyor.


Hal böyle olunca, vergi mükellefleri ödeme yapabilecekleri başka ödeme kanalı arıyor. Buna göre Emlak vergisi PTT'ye ödenir mi?


Emlak vergisi PTT..

Belediyelerin vergi ödemeleri PTT'de yapılabiliyor. Vergi ödemelerine ilişkin olarak PTT'nin resmi internet sayfasında yer alan açıklama aşağıda yer alıyor.


"Tüm Belediye Başkanlıklarının Kuruluşumuz nezdindeki posta çeki hesaplarına Arsa, Emlak vergisi ödemelerinizi ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ancak yatıracağınız tutarın sistemde gözükmemesi nedeniyle borcunuz ancak beyanınız miktarında tahsil edilebilmektedir.


Ayrıca son dönemlerde anlaşmalı belediye başkanlıkları ile vergi tahsilatlarının sorgulamalı olarak yapılması konusunda yürütülen işbirlikleri çerçevesinde şu aşamada Denizli Belediye Başkanlığı adına İlan, Reklam, Çevre ve Temizlik vergisi tahsilatı ödemeleri PTT aracılığıyla yapılmaya başlanmıştır."


Ayrıca ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla da yapılabiliyor.



2014 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?


Geri Dön