19 / 04 / 2024

Emlak vergisi her yerden ödenir mi?

Emlak vergisi her yerden ödenir mi?

Arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. Emlak vergisini bu taşınmaz malların sahipleri ödüyor. Peki emlak vergisi her yerden ödenir mi?



Emlak vergisi her yerden ödenir mi?

Arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. Emlak vergisini bu taşınmaz malların sahipleri ödüyor. Peki emlak vergisi nereden ödenir? Emlak vergisi her yerden ödenir mi?


Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi iki taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart ayında başlıyor; 31 Mayıs'ta son buluyor.


İkinci taksitler ise 1-30 Kasım tarihleri arasında ödeniyor. Emlak vergisi borcu, gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelere ödeniyor. Ancak, ödemenin başka kanallarla da yapılması mümkün. Emlak vergisi ödemelerinin yapılabildiği diğer seçenekler şu şekilde sıralanıyor:


Gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca emlak vergisi ödemelerinde internet seçeneği de yer alıyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor.


Kredi kartıyla emlak vergisi ödenir mi?


Kimler emlak vergisi ödemiyor?

Emlak vergisinden kimi gayrimenkul sahipleri muaf tutuluyor. Vergiden muaf olunabilmesi için aranan şartlar aşağıda yer alıyor.


200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler


Yeni alınan evin emlak vergisi ne zaman ödenir?



Geri Dön