24 / 04 / 2024

her yerden emlak vergisi ödenebilir mi

her yerden emlak vergisi ödenebilir mi

Arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. Emlak vergisini bu taşınmaz malların sahipleri ödüyor. Peki emlak vergisi her yerden ödenir mi?

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

10 yıl sonra banka şubesi kalmayabilir!

Günün her saati ve her yerden bankacılık işlemlerini yapma olanağı veren dijital bankacılığa ilgi artarken, dijital bankacılık müşterisi 104 milyona ulaştı. encazip.com kurucusu Çağada Kırım, “10 yıl sonra işlemler sadece dijital bankacılıktan yapılabilir” dedi.

Wifi özelliği sayesinde bulaşık makinenizin kontrolü sizin elinizde! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi

Bulaşıklar hijyenik bir şekilde yıkansın diyenler için Beko Bulaşık Makinesi, Bulaşıklardaki bakterilerin yok olmasına ve çizilmeler yaşanmamasına özen gösteren teknolojisi ile öne çıkıyor. Wifi özelliğine sahip bulaşık makinesi ile her yerden bağlantı kurulabiliyor. 

Havalimanında tüyler ürperten görüntüler! Her yerden istilacı karınca, akrep ve yılanlar ortaya çıktı

Dünyada son birkaç yıldır insanlık birbiri ardına problemlerle boğuşuyor. Çin'de başlayıp insanlığa kök söktüren pandemi bitiyor derken, Rusya Ukrayna savaşı, gıda ve enerji krizi patladı. Tüm bu yetmezmiş gibi dünyanın farklı bölgelerinden sıradışı haberler geliyor..

Fransa’da her iki emlakçıdan biri ırk ayrımı yapıyor!

Fransa’da 136 emlak ofisiyle yapılan bir anket gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu ankette emlakçıların yaklaşık olarak yarısının ev sahiplerinin ayrımcı taleplerini kabul ettiği belirtildi.

Herşey Emlak Ve Ticaret  Limited Şirketi kuruldu!

Herşey Emlak Ve Ticaret  Limited Şirketi Maltepe’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hossameldın M.A Elagamy tarafından kuruldu.

Evi yanan Çılgın Sedat: İBB'nin ayırdığı otelde kalıyorum!

Üç katlı evi yanan şarkıcı Çılgın Sedat, “Şu anda Büyükşehir Belediyesi’nin ayırdığı bir otelde ikamet ediyorum. Rahatınıza bakın dediler. Her yerden insanlar arıyor” dedi.

Ankara Keçiören Gül Kreş Adası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada "Kreş ve kütüphane sayımızı Keçiören'de artıracağız. Kreşlerimiz her yerden daha uygun fiyata hizmet vermektedir." şeklinde konuştu.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisiyle ilgili her şey!

Belediyeler tarafından toplanmakta olan emlak vergisi, mülk sahipleri tarafından her sene düzenli şekilde ödeniyor. Peki emlak vergisini kimler öder? Emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisine ilişkin tüm detaylar...

Emlak vergisi hesaplama 2020!

Türkiye'de bulunan gayrimenkul sahiplerinin her yıl her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi hesaplama 2020...

Emlak vergisi ödeme zamanı 2020!

Türkiye'de bulunan bina ve arazi sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki vergi takvimi açıklandı mı? İşte, Emlak vergisi ödeme zamanı 2020... 

Emlak ofisi ayakta kalabilmek için her ay bir konut satmalı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa yaptığı açıklamada bir emlak ofisinin ayakta kalabilmesi için her ay bir konut satması ve haftada bir tane de kiralama yapması gerektiğine işaret ederek, ancak aylardır ev satışlarının neredeyse durduğunu bunu söyledi.

Emlak vergisi ödeme zamanı 2019!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince bina ve arazi sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte, Emlak vergisi ödeme zamanı 2019... 

her yerden emlak vergisi ödenebilir mi Haberi

her yerden emlak vergisi ödenebilir mi

Emlak vergisi her yerden ödenir mi?

Arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. Emlak vergisini bu taşınmaz malların sahipleri ödüyor. Peki emlak vergisi nereden ödenir? Emlak vergisi her yerden ödenir mi?


Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi iki taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart ayında başlıyor; 31 Mayıs'ta son buluyor.


İkinci taksitler ise 1-30 Kasım tarihleri arasında ödeniyor. Emlak vergisi borcu, gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelere ödeniyor. Ancak, ödemenin başka kanallarla da yapılması mümkün. Emlak vergisi ödemelerinin yapılabildiği diğer seçenekler şu şekilde sıralanıyor:


Gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca emlak vergisi ödemelerinde internet seçeneği de yer alıyor....