20 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme zamanı 2020!

Emlak vergisi ödeme zamanı 2020!

Türkiye'de bulunan bina ve arazi sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki vergi takvimi açıklandı mı? İşte, Emlak vergisi ödeme zamanı 2020... 



1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'na göre bina ve arazi sahiplerinin her yıl emlak vergisi ödeniyor. Vergide mükellefiyeti belirleyici unsurlar ve muafiyet koşulları ile ödeme şekilleri kanuna göre açıklanıyor.

2020 yılında mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınıp asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri Tebliğ kapsamında belirlendi.

Emlak vergisi, tespit edilen gayrimenkul değeri üzerinden hesaplanıyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı şekilde uygulanıyor.
 
Konutların vergisi büyükşehirde binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak belirtiliyor. İşyerinin emlak vergisi büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 2 olacak şekilde hesaplanıyor. 

Emlak vergisi değeri

Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2 iken, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6 ve büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 ile hesaplanıyor.

Emlak vergisi ödeme zamanı 2020

Yılda iki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde gerçekleşiyor. Ödemeler, ilçe beledisine yapılıyor. 
 

Ev emlak vergisi 2020!

Emlak vergisi ödeme zamanı 2019!


Geri Dön