25 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme zamanı ne zaman?

Emlak vergisi ödeme zamanı ne zaman?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, 2015 yılı emlak vergisi ödeme zamanı ne zaman?



Emlak vergisi ödeme zamanı ne zaman?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor.


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor. Peki, emlak vergisi ödeme zamanı ne zaman?


Emlak vergisi ödeme zamanı..

Emlak vergisi 1. taksit ödeme zamanı; Mart, Nisan ve Mayıs ayları.

Emlak vergisi 2. taksit ödeme zamanı; Kasım ayı.


Emlak vergisi tek mesken muafiyeti..

200 metrekareyi aşmayan tek meskene sahip geliri olmayanlar belediyeye dilekçe vererek vergiden muaf olabiliyor. Muafiyetten, işsizler, ev hanımları, engelliler, dul ve yetimler, gazi ve emekliler yararlanabiliyor. Muafiyet için belediyeye bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor.



Emlak vergisi havale ile ödenir mi?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön