26 / 04 / 2024

Bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015!

Bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene, yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödenebiliyor. İşte bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015..



Bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene, yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödenebiliyor.


Kanunen bina kapsamına giren işyeri ve meskenler için emlak vergisi farklı oranlarda hesaplanıyor. Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Vergi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ayrıca ödemeler, PTT aracılığı ile yapılabildiği gibi internetten de yapılabiliyor. Peki, Bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015 ne zaman?


Bina emlak vergisi ödeme zamanı..

Bina emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor.

Bina emlak vergisinin ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Kat irtifaklı tapu emlak vergisi:

GİB 07.08.2012 tarih ve 1.22.6618-2457 sayılı özelge gereğince kat irtifakı olan gayrimenkuller için arsa değil, bina vergisi (yani ev, büro ve dükkân vergisi) ödeniyor.


Bu nedenle kat irtifakı tapusu olan bir ev için mesken emlak vergisi oranları kullanılarak hesaplanan vergi ödeniyor. Kat irtifaklı bir işyeri için ise yine işyeri emlak vergisi oranları uygulanıyor.



Emlak vergisi beyannamesi bina formu!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön