28 / 03 / 2024

bina emlak vergisi taksitleri

bina emlak vergisi taksitleri

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene, yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödenebiliyor. İşte bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015..

Emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

Arsa, arazi, bina ve daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Peki emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

Emlak vergisi ödeme zamanı 2020!

Türkiye'de bulunan bina ve arazi sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki vergi takvimi açıklandı mı? İşte, Emlak vergisi ödeme zamanı 2020... 

2019 emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Bina, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenen emlak vergilerinde son günlere girildi. Peki 2019 Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi ödemeleri başladı!

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan emlak vergisi 2'nci taksit ödemeleri başladı.

Dikkat! Emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak tahsil edilen emlak vergisi 2'nci taksit ödemeleri yarın başlıyor.

Emlak vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Konut, arsa, arazi ve bina gibi taşınmaza sahip olan tüm mükelleflerin 2 hafta içerisinde emlak vergilerini ödemeleri gerekiyor.

Emlak vergisi ödeme zamanı 2019!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince bina ve arazi sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte, Emlak vergisi ödeme zamanı 2019... 

Emlak vergisi borcunu ödemeyenler dikkat!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince bina ve arazi sahipleri her sene emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyorlar. Emlak vergisi borcunu ödemeyenler dikkat...

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

Emlak vergisi ödeme tarihleri belli oldu!

Bina, arsa ve arazilerin metrekare birim değerleri yeniden belirlendi. Emlak Vergisi hesabında dikkate alınan bu oran 2017’de yapılacak tahsilatlarda yüzde 2,79’dan yüzde 3,83’e çıkartıldı.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:68!

68 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği 25 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında emlak vergisine esas olmak üzere 2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirlendi.

bina emlak vergisi taksitleri Haberi

bina emlak vergisi taksitleri

Bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene, yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödenebiliyor.


Kanunen bina kapsamına giren işyeri ve meskenler için emlak vergisi farklı oranlarda hesaplanıyor. Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Vergi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ayrıca ödemeler, PTT aracılığı ile yapılabildiği gibi internetten de yapılabiliyor. Peki, Bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015 ne zaman?


Bina emlak vergisi ödeme zamanı..

Bina emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor.

Bina emlak vergisinin ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Kat irtifaklı tapu emlak...