19 / 03 / 2024

Emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

Emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

Arsa, arazi, bina ve daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Peki emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 



Arsa, arazi, bina ve daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Sabah'ta yer alan habere göre, ilk taksiti Mayıs 2020 içerisinde ödenen verginin ikinci taksiti Kasım ayında ödeniyor. Emlak vergisi ilk taksitte son günler yaklaşırken herhangi bir erteleme durumunun söz konusu olup olmadığı da araştırılıyor. Peki emlak vergisi ödemeleri ertelendi mi? Emlak vergisi 2020 ödemesi son günü ne zaman?

Emlak vergisi mükellefleri için ilk taksit ödemelerinde son günler yaklaşıyor. Mayıs ayı sonu itibarıyla, emlak vergisi ödemeleri ertelendi mi sorusunun yanıtı da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte ilgili belediyelerin banka hesaplarına EFT veya havale yöntemiyle yapılan ödemeler için merak edilen bu soruların yanıtları...

EMLAK VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri için ödemelerde son tarih 1 Haziran 2020 olarak belirlendi.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Emlak vergileri 2020 ödemeleri ilgili belediyeye bizzat gidilerek ödeniyor. Emlak Vergileri Belediyelerin banka hesap numaralarına EFT ya da havale yoluyla da ödenebiliyor. Bazı belediyelerin internet siteleri üzerinden vergi ödeme ve borç sorgusu da gerçekleştirilebiliyor.

EMLAK VERGİSİ GECİKME ZAMMI NE KADAR?

Emlak Vergisi süresi içinde ödenmezse, her ay için yüzde 2 oranında gecikme zammı yapılıyor. Mayıs sonuna kadar ödenmesi gereken ilk taksiti ödemediyseniz gecikme zammıyla beraber iki taksit olarak ödeyebilirsiniz.

 

Emlak vergisi mükellefleri dikkat! Son 5 gün!


Geri Dön