20 / 04 / 2024

Emlak vergisi Nisan'da ödenir mi?

Emlak vergisi Nisan'da ödenir mi?

2018 yılına ait emlak vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, emlak vergisi Nisan'da ödenir mi? Emlak vergisi en son ne zaman ödenir?



Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemekle mükellef olduğu emlak vergisinde 2018 yılı 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başladı. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinde ikinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödenecek.

Peki, emlak vergisi Nisan'da ödenir mi? Emlak vergisi 1. taksiti son günü ne zaman?

Emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. 3 ay boyunca sürüyor. Dolayısı ile emlak vergisi ilk taksiti Nisan ayı içerisinde de ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri en son 31 Mayıs'ta ödeniyor.

Ödemenin zamanında yapılmaması halinde gecikme zammı alınıyor. Bu ceza gecikmenin yaşandığı her ay için yüzde 1.40 oranında tahsil ediliyor.

Emlak vergisi ne kadar 2018?
Emlak vergisi için ödenecek bedeli, gayrimenkulün türü, değeri ve bağlı olduğu belediye belirliyor. Eğer gayrimenkul büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alıyorsa, vergi diğer yörelere göre yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:

Meskenlerde; büyükşehirde binde 2, normal yörede binde 1
İşyerlerinde; büyükşehirde binde 4, normal yörede binde 2
Arsalarda; büyükşehirde binde 6, normal yörede binde 3
Arazilerde; büyükşehirde binde 2, normal yörede binde 1.

Emlak vergisi ödeme yerleri
1- İlçe belediyeleri
2- Anlaşmalı bankalar ve ATM'leri
3- E-belediye uygulaması
4- PTT Havalesi
5- Vergi internet şubesi


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön