18 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme zamanı 2018!

Emlak vergisi ödeme zamanı 2018!

Emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi ödeme zamanı 2018 ne zaman?



Emlak vergisi, konut, işyeri, arsa ve araziler için ödeniyor. Vergi ödemeleri senede iki eşit taksit halinde ilçe belediyesine yapılıyor.

Emlak vergisinin mükellefi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor.

Emlak vergisi mükellefiyeti, gayrimenkulün satın alındığı tarihi takip eden sene içinde başlıyor. Buna göre 2018'de ev alanlar ilk emlak vergisi borcunu 2019'da ödeyecek. 

Bu yıl ev alanların emlak vergisi beyanı

Emlak vergisi beyannamesi, satın alımın gerçekleştiği senenin sonuna kadar veriliyor. 2018 içinde ev satın alan vatandaşların beyannamelerini 31 Aralık 2018 tarihine kadar vermeleri gerekiyor. Emlak vergisi beyannamesi, bağlı olunan ilçe belediyesine veriliyor.

Bir kereye mahsus verilen emlak vergisi beyannamesinin her sene verilme yükümlülüğü bulunmuyor. Ancak, vergi değerini değiştiren durumlarda (mükellefin değişmesi, arsa ve arazinin ifraz ve tevhidi vs.) bu olayın vuku bulduğu bütçe yılı sonuna kadar; bu durum yılın son 3 ay içinde gerçekleşmişse 3 ay içinde ilgili belediyeye bildirimde bulunulması gerekiyor. 

Emlak vergisi ödeme zamanı 2018

Emlak vergisi 1. taksiti: Mart, Nisan ve Mayıs ayları,
Emlak vergisi 2. taksiti: Kasım ayı.

Emlak vergisinin ilk taksiti 3 ay içerisinde ödeniyor. Vergide ikinci taksit ödemesi ise 1 ay içerisinde yapılıyor. 

 

Kimler Kasım'da emlak vergisi ödeyecek?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön