26 / 04 / 2024

emlak vergisi ptt ödeme

emlak vergisi ptt ödeme

Emlak vergisi mükellefleri 2 Hazirna 'a kadar vergi borcunun ilk taksitini ödeyecek. Peki, gayrimenkulü bir başka şehirde olanlar ne yapacak? Emlak vergisi PTT'ye ödenir mi?

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. 2017 yılı emlak vergisinin ikinci taksidi arazi, arsa ve binalar için1 Aralık mesai bitimine kadar belediyelerin emlak servislerinde ve PTT şubelerinde ödenebiliyor. 

PTT emlak vergisi ödemeleri için hizmet bedeli alıyor mu?

Emlak vergisi ödemeleri, taşınmazın bulunduğu ilçe belediyesine yapılıyor. Ayrıca, mükellefler emlak vergisi borcunu PTT havalesi ile de ödeyebiliyor. Peki, PTT emlak vergisi ödemeleri için hizmet bedeli alıyor mu?

Emlak vergisi bankadan ödenir mi?

Emlak vergisi mükellefleri borçlarını bağlı oldukları belediyeye ödüyor. Başka şehirdeki taşınmazın vergi ödemeleri tüm belediyelerden PTT Havalesi ile ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi bankadan ödenir mi?

Emlak vergisi e-ödeme işlemleri!

Emlak vergisi borcu, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ayrıca PTT havalesi ile ve internet üzerinden de ödeme yapılabiliyor. Peki, vergi internetten nasıl ödenir? İşte emlak vergisi e-ödeme işlemleri..

Emlak vergisi havale ile ödenir mi?

Vergi borcu ödenecek gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde, bağlı olunan belediyeye gidilerek ödeme yapılması pek mümkün olmuyor. Bu gibi durumlarda emlak vergisi havale ile ödenir mi? Vergi, PTT ile nasıl ödenebilir?

Emlak vergisi internetten ödeniyor mu?

Emlak vergisi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor.Ancak taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi ile yapılabiliyor. Peki, emlak vergisi internetten ödeniyor mu?

PTT'den emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Senede iki eşit taksit halinde taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken vergi olan emlak vergisi belediyelere ödeniyor. Farklı şehirdeki vergiler PTT ile ödenebiliyor. Peki, PTT'den emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Emlak vergisi PTT'ye ödenir mi?

Emlak vergisi mükellefleri 2 Hazirna 'a kadar vergi borcunun ilk taksitini ödeyecek. Peki, gayrimenkulü bir başka şehirde olanlar ne yapacak? Emlak vergisi PTT'ye ödenir mi?

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi ptt ödeme Haberi

emlak vergisi ptt ödeme

Emlak vergisi PTT'ye ödenir mi?

Mart ayı itibarıyla emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri başladı. Vergi mükellefleri 2 Haziran'a kadar vergi borcunun ilk taksitini ödeyecek. 


Emlak vergisi ödeme yeri bilindiği üzere, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeler oluyor. Ancak belediyenin uzak olması veya gayrimenkulün bir başka şehirde olması gibi sebeplerden dolayı ödemelerin belediyeye yapılması pek mümkün olmuyor.


Hal böyle olunca, vergi mükellefleri ödeme yapabilecekleri başka ödeme kanalı arıyor. Buna göre Emlak vergisi PTT'ye ödenir mi?


Emlak vergisi PTT..

Belediyelerin vergi ödemeleri PTT'de yapılabiliyor. Vergi ödemelerine ilişkin olarak PTT'nin resmi internet sayfasında yer alan açıklama aşağıda yer alıyor.


"Tüm Belediye Başkanlıklarının Kuruluşumuz nezdindeki posta çeki hesaplarına Arsa, Emlak vergisi ödemelerinizi ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ancak yatıracağınız tutarın sistemde gözükmemesi nedeniyle borcunuz ancak beyanınız miktarında tahsil edilebilmektedir.


Ayrıca son dönemlerde anlaşmalı...