25 / 04 / 2024

PTT'den emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

PTT'den emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Senede iki eşit taksit halinde taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken vergi olan emlak vergisi belediyelere ödeniyor. Farklı şehirdeki vergiler PTT ile ödenebiliyor. Peki, PTT'den emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?



PTT'den emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergiyi tek seferde ödemek isteyenler ödemelerini ilk taksit dönemi içerisinde yapıyor.


Bilindiği üzere emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye gidilerek ödeniyor. Ancak taşınmaz malın bir başka şehirde yer alması halinde, vergi şu yollarla ödeniyor:


-PTT Havalesi 

-Belediyelerin Banka Hesap Numaraları ile (Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla) 


PTT'den emlak vergisi ödemesi yapmak..

Emlak vergisi ödemelerine ilişkin olarak PTT'nin resmi internet sayfasında yer alan açıklama şu şekilde:


"Tüm Belediye Başkanlıklarının Kuruluşumuz nezdindeki posta çeki hesaplarına Arsa, Emlak vergisi ödemelerinizi ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ancak yatıracağınız tutarın sistemde gözükmemesi nedeniyle borcunuz ancak beyanınız miktarında tahsil edilebilmektedir.


Ayrıca son dönemlerde anlaşmalı belediye başkanlıkları ile vergi tahsilatlarının sorgulamalı olarak yapılması konusunda yürütülen işbirlikleri çerçevesinde şu aşamada Denizli Belediye Başkanlığı adına İlan, Reklam, Çevre ve Temizlik vergisi tahsilatı ödemeleri PTT aracılığıyla yapılmaya başlanmıştır."



Emlak vergisinin geri alınması mümkün müdür?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön