25 / 04 / 2024

Bina yüksekliklerine standart

Bina yüksekliklerine standart

İBB'nin çıkarttığı topoğrafya ile 5400 kilometrekarelik alana sahip mega şehir İstanbul’ da 6 ay önce uygulamaya geçen yöntemde daha önceden serbest olan bina yüksekliklerine, hazırlanan siluet envanterine göre standartlar getirildi.

Büyükşehir Belediyesi, dikey yapılaşmanın önüne siluet topografyasıyla geçecek!

İstanbul'da parsel bazında kişilere menfaat sağlayan bir dönem olmayacak" diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 5 bin 400 kilometrelik alana sahip megakentin siluet topoğrafyasını çıkarttırdı...

Emir Grup Tesis Bina Yöntemi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Emir Grup Tesis Bina Yöntemi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Güzel tarafından kuruldu.

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Duraker ve Serap Gürel ortaklığında kuruldu.

10 ilde binlerce bina yıkıldı! Kredi ile ev alanların durumu ne olacak? Depremzedeler dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle binlerce bina yıkıldı. Bu binalar arasında kredi ile satılan konutlar da yer alıyor. Peki kredi ile konut alanlar ne yapacak? İşte ayrıntılar...

Cumurbaşkanı Erdoğan: Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı! 

Cumurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı" diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Adavip Tesis Bina Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Adavip Tesis Bina Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Sultanbeyli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Dilek Tokgöz tarafından kuruldu.

Adavip Tesis Bina Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Adavip Tesis Bina Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Dilek Tokgöz tarafından kuruldu.

T Plus Bina Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

T Plus Bina Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Torun ve Muhammet Torun ortaklığında kuruldu.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Dosfa Plaza Ve Bina Yönetimi Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Dosfa Plaza Ve Bina Yönetimi Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Fatih Aksoy tarafından kuruldu.

Joker Emlak Bina Yönetim Ve Gayrimenkul Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Joker Emlak Bina Yönetim Ve Gayrimenkul Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Muharrem Borlu tarafından kuruldu.

Kocaeli'de 489 bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin derinden etkilediği Kocaeli'de kentsel dönüşüm kapsamında 489 bina yıkıldı...

Üsküdar'da patlamanın yaşandığı bina yıkılıyor!

İstanbul Üsküdar Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'ta yer alan ve  patlama yaşanan 3 katlı bina yıkılıyor.

Life Bina Yönetimi Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Life Bina Yönetimi Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Sarıyer'de 450 bin TL sermaye bedeli ile Mümin Mert Palavuz tarafından kuruldu.

Bina yüksekliklerine standart Haberi

Bina yüksekliklerine standart

İmar komisyonu üyelerinin de tam destek verdiği bu kararda yüksek yoğunluklu yapılaşmalara izin verilmediği gibi, yükseklik, 'Serbest' notuyla hiçbir plan tadilatı meclise havale edilmiyor. İmar Daire Başkanlığı ve İmar Komisyonu’ na rehber olan ve İstanbul’ un tamamı için hazırlatılan harita ile dikey yapılaşmanın önüne geçilecek. Dikey yapılaşmaya izin verecek imar artışlarına 'Hayır' diyen İmar Komisyonu'nda tam bir mutabakat sağlandı. Yeni yöntemi SABAH'a değerlendiren AK Parti İmar Komisyon Üyesi ve Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Malik Ejder Batur, Dünyadaki büyük metropollerde dikey yapılaşma var. İstanbul'da da olması kaçınılmaz. Yerinde ve doğru düzgün planlamalarla yapılmış olması şehrin geleceği için önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda belediyecilikten gelen bir hassasiyeti var. Büyükşehir Belediye Başkanımızın meclisin açılışında söylediği, siluetle ilgili hassasiyetine hem CHP hem de...