05 / 05 / 2024

binalar nasıl çevre dostu yapılır

binalar nasıl çevre dostu yapılır

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Küresel Isınma Kurultayı Yürütme Komitesi tarafından, İstanbul Beyazıt’taki BW PLUS The President Hotel’e ‘Çevre Dostu Sertifikası’ verildi.

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, nasıl ödenir?

Ev sahibi olmanın getirdiği sorumluluklardan biri de emlak ve çevre temizlik vergisini ödemektir. Bu vergi türü de diğer vergiler gibi belirli bir amaçla ve belirli bir süre içinde ödenmelidir. Peki emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, neden ve nasıl ödenir? İşte daha detaylı bilgiler…

Yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaların hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

Depremden etkilenen vatandaşlar yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaları için bazı haklara sahip olabilecek. Peki, hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor? Binalar nasıl inşa ediliyor? 

Türkiye'de depremlerin neden olduğu yıkımın ardından, sık sık depremlerle sarsılan ama binaları yıkılmayan Japonya'da depremlerin az hasarla atlatılması gündeme geliyor. Peki Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?

Kentsel dönüşümde binalar nasıl yıkılmalı?

Kentsel dönüşüm kapsamında çürük binaların yıkımında yönetmeliklere uyulmaması birçok sorun yaratıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları kentsel dönüşüm kapsamında binaların nasıl yıkılması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm kapsamında binalar nasıl yıkılmalı?

İzmir'de yaşanan depremin ardından yıkılan binalar ve kentsel dönüşüm uygulamalarıyla tekrar gündem olan asbest riski nasıl ortadan kaldırılır? Kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkımı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Gelecekte inşa edilecek binalar nasıl olacak?

Pandemi ve depremle birlikte sosyal hayatı etkileyen birçok etken konut tasarımındaki beklentileri değiştirdi. Peki, gelecekte bizleri nasıl bina tasarımları bekliyor?

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Çevre ve Şehirclik Bakanlığı dönüşüm kapsamında konutları yıkılan vatandaşlara kira yardımı yapıyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

İstanbul'da geçen hafta meydana gelen 5.8'lik deprem sonrasında vatandaşlar hem evlerini hasarlı olup olmadığını kontrol ettiriyor hem de riskli binaların kentsel dönüşümle yenilenmesini istiyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları neler?

TOKİ'nin hangi ilde konut sattığını nasıl öğrenebilirim?

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) hangi ilde konut satışının olduğunu nasıl öğrenebilir? İşte yanıtı...

binalar nasıl çevre dostu yapılır Haberi

binalar nasıl çevre dostu yapılır

İstanbul’un ilk, Türkiye’nin ikinci Yeşil Yıldız belgesini alan BW PLUS The President Hotel’in ‘Çevre Dostu Sertifikası’nı, BW PLUS The President Hotel Genel Müdürü Gülseren Vatansever aldı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi projesi kapsamında, İstanbul’un ilk ‘Yeşil Yıldız’ belgesini alan tesisi olmaktan duydukları gururu da dile getiren BW PLUS The President Hotel Genel Müdürü Gülseren Vatansever, şunları söyledi: 

“Otelimizde; özellikle enerji tasarrufu ve enerji geri kazanım uygulamalarıyla küresel ısınma ile mücadeleye katkı sunuyoruz. Bunun yanında, su tüketimi ve atık oluşumunu azaltmaya yönelik uygulamalar ve geri dönüşüm çalışmalarıyla çevre bilinci oluşturuyoruz; personelimize sürekli verdiğimiz eğitimlerle gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın öncülüğünü yapıyoruz. Ekibim ile Çevre Dostu Sertifikası almanın haklı gururunu yaşamaktayız.” dedi. 


7.Küresel Isınma Kurultayı, 16 Eylül’de İSO...