19 / 04 / 2024

binalarda su yalıtımı zorunlu mu

binalarda su yalıtımı zorunlu mu

Yeni binalarda su yalıtımı zorunluluğu getiren yönetmeliğin binaların kaderini değiştireceğini vurgulayan Pelesen, "Kentsel dönüşüm sürecinde inşa edilen binalarda su yalıtımına öncelik verilmeye başlandığını görmek sevindirici bir gelişme" diyor...

Binalarda su yalıtımı zorunluluğu geldi!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmelik gereğince, yeni binalarda su yalıtımının yapılması zorunlu oldu..

Evlerdeki ısı yalıtımının önemi!

Evlerdeki ısı yalıtımının önemi sağlamış olduğu enerji tasarrufu sayesinde insanlar tarafından kavranmaya başladı. Isı yalıtımı ile evlerimizde enerji tasarrufunun yanı sıra odalarda oluşan küf mantar siyah leke gibi bakterilerden de korunmuş oluyoruz...

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Binalarda ses yalıtımı!

Pandemi sürecinde evlerde daha fazla vakit geçirilmesi sebebiyle, binalarda gürültüye karşı duyarlılığın yükseldiğini söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ses yalıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Doğru su yalıtımı depremde hayat kurtarıyor!

Onduline Avrasya’nın 1996'da piyasaya sürdüğü su yalıtım malzemesi Bituline, sahip olduğu özellikler sayesinde uygulandığı alanlarda yapı elemanlarını sudan koruyor ve güvenliğini de sağlıyor. Sistem, sağlam temelli binalar oluşturulmasına destek sağlıyor.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

İZODER: Binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımı uygulandı!

Binalarda su yalıtımının hayati önem taşıdığını belirten İZODER Başkanı Levent Gökçe, ülke genelindeki binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımının uygulandığını dile getirdi. 

Su yalıtımı olmayan binalar depreme dayanamıyor!

Son yıllarda ülkemizde yaşanan depremler herkesi tedirgin ederken birçok binanın depreme dayanıklılığı da tartışılmaya başladı. Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur su yalıtımı olmayan binaların depreme dayanmadığını dile getirdi. 

Erhan Özdemir: Su yalıtımı binaların dayanıklılığını artırır!

ODE Yalıtım’ın Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, büyük depremin yıl dönümünde su yalıtımının öneminden bahsetti.

Ode Yalıtım'dan inşaat projelerinde su yalıtımı çözümleri sistemi!

ODE Yalıtım tarafından, inşaat projeleri için en uygun su yalıtımı çözümlerini dakikalar içerisinde bulan ODE Select sistemi geliştirildi...

Isı ve su yalıtımı pazarının büyüklüğü 20 milyar liraya ulaştı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, 2018'de hizmetler ve yardımcı malzemeler dahil ısı yalıtımı pazarının büyüklüğünün 12 milyar lira, su yalıtımı pazarının büyüklüğünün ise 7,6 milyar lira seviyesinde gerçekleştiğini söyledi.

Su yalıtımı depreme karşı kalkandır!

ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Akdemir, Su sızıntılarının binaların yaşam sürecini ve dayanıklılığını etkileyen en önemli faktörlerden olduğunu söyledi...

Su yalıtımsız binalara ruhsat verilmeyecek!

Yeni binalarda su yalıtımı zorunluluğu getiren yönetmeliğin binaların kaderini değiştireceğini vurgulayan Pelesen, "Kentsel dönüşüm sürecinde inşa edilen binalarda su yalıtımına öncelik verilmeye başlandığını görmek sevindirici bir gelişme" diyor...

Su yalıtımı depremden koruyor!

Topraklarının yüzde 92'si deprem kuşağında olan Türkiye'de, betonarme binaların ayakta kalabilmesi için su yalıtımı yaptırılması zorunlu hale getirildi. Rutubetten uzak, sağlıklı mekanlar sağlayan su yalıtımının maliyeti ise bina maliyetinin yüzde 5'ini geçmiyor. 

Bilinçli yapılan su yalıtımı depremde hayat kurtarır!

ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ceylin Akdemir, “Yapıya sızan su, binaların taşıyıcı sistemlerini korozyona uğratır ve binanın yük taşıma kapasitesini ciddi bir oranda azaltır. Bu durum ise maalesef olası bir depremde binaların yıkılmasına neden olur.” dedi.

binalarda su yalıtımı zorunlu mu Haberi

binalarda su yalıtımı zorunlu mu

Deprem tehlikesi altında bulunan Türkiye'de, yapı ömrü ve dayanıklılığı açısından su yalıtımının büyük önem taşıdığına dikkat çeken İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, geçen yıl yürürlüğe giren Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliğinin büyük fayda sağladığını ifade etti.

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; Yönetmeliğin uygulanmasına ilişkin denetim mekanizmalarının etkili bir şekilde devreye girmesinin sektöre olumlu yansıyacağını belirten Pelesen, bunun sağlıklı bir yapılaşma için de büyük önem taşıdığını söyledi. Yönetmeliğin sağlıklı uygulanmasının binaların kaderini değiştireceğini dile getiren Pelesen, "Elbette eksiklikler, düzeltmeler olacak; ancak önemli olan sektörün bir nirengi noktası kazanmasıdır. İZODER olarak bu yönetmeliğin uygulanması için kamuoyu oluşturmak ve denetim mekanizmalarını harekete geçirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yönetmelik, toplumun dayanıklı, güvenli, sağlıklı ve konforlu binalarda yaşama hakkına hizmet edecek hayati öneme sahiptir"...