28 / 03 / 2024

binaların deprem güvenliği

binaların deprem güvenliği

İnşaat sektörüne ve kamu otoritelerine seslenen Çukurova Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Cafer Kara konut satın alırken de ilk önce konutların deprem güvenliğini sorgulamamız gerektiğini belirtti...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Uzmanların senelerdir uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depremi yeniden gündemde. Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Kripto paraların güvenliği için donanım cüzdan!

Ledger Üst Yöneticisi Pascal Gauthier, kripto paraların güvenliği için donanım cüzdanlarının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Şantiyelerin güvenliği için teknolojik dönüşüm gerekiyor!

İnşaat ve el aletleri sektörü iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında yer alıyor. Öyle ki, kazaların yüzde 30’u yalnızca el aletlerini kullanırken meydana geliyor.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

Canberk Nalbur Hırdavat İnşaat İş Güvenliği Malzemeleri Plastik Limited Şirketi kuruldu!

Canberk Nalbur Hırdavat İnşaat İş Güvenliği Malzemeleri Plastik Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Yalçın Can tarafından kuruldu.

Depremin zararını azaltmanın yolu yapı güvenliği ve bilinçlenme!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, depremin Türkiye’nin en önemli gerçeği olarak kabul edildiğini dile getirerek, deprem zararını azaltmanın yolunun yapı güvenliği ve bilinçlenme olduğunu söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı mecliste!

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapıların deprem güvenliğini artıran kompozit malzeme geliştirildi!

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) akademisyenlerinin geliştirdiği ve içerisinde çevre dostu bileşenlerin yer aldığı kompozit malzemeyle yapıların deprem güvenliğinin artırılması planlanıyor.

Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün sahibi oldu!

Teknolojik gelişmeleri projelerine taşıyan Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün (International Safety Awards) yeni sahibi oldu.

binaların deprem güvenliği Haberi

binaların deprem güvenliği

Deprem gerçeğini bundan 14 yıl önce Marmara Depremi ile bir kez daha hatırlamış olan Türkiye’de mevcut binalara bakıldığında durum pek de iç açıcı değil. Yüzölçümünün yüzde 92'si deprem kuşağında bulunan ve nüfusunun yüzde 95'i deprem tehdidi altında yaşayan ülkemizde 18 milyonu aşan yapı stoğunun yüzde 67’si ruhsatsız ve kaçak, yüzde 60’ı 20 yaş üzeri konutlardan oluşuyor. Ayrıca konutların yüzde 45’i oturulamaz durumda, 6,5 milyon konutun acilen yenilenmesi gerekiyor. Yapı Denetim Yasası’ndaki değişiklik ve kentsel dönüşüm ise bu konudaki sevindirici gelişmelerden... 17 Ağustos Marmara Depremi ve 2011 Van depremindeki acıları tekrar tekrar yaşamamak için tüketicilerin de bilinçli olması ve binalarının deprem güvenliğini sorgulaması şart.


Yakın geçmişimizdeki en şiddetli deprem olan 17 Ağustos 1999 depreminin 14’üncü yıl dönümünde vatandaşlara, inşaat sektörüne ve...