29 / 03 / 2024

bingöl deprem riski

bingöl deprem riski

Bingöl'de yaşanan depremin ardından jeolog, deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından depreme ilişkin korkutan bir açıklama yaptı. Görür, " 7'ler mertebesinde bir deprem bekliyoruz." uyarısında bulundu.

Bingöl için deprem master planı hazırlanmalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Bingöl’ün diri fay hatları üzerinde kurulu bir şehir olduğuna dikkat çekerek, alınması gereken önlemlere ilişkin bir rapor hazırladı.

Ahmet Ercan: Bingöl'de 7 veya 7,1 büyüklüğünde deprem olabilir!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen depremle ilgili konuştu. Ercan, "Şu anki durum Karlıova'nın daha büyük bir deprem üretmek için hazırlanmaya başladığını gösteriyor. Gelecekte 7 veya 7,1 depreme hazırlıklı olmalıyız” dedi...

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan araştırma! Bingöl-Karlıova hattı çok önemli!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün “Uykularımı kaçırıyor” dedi ve dikkat çekerek anlattı. Prof. Dr. Naci Görür 7,4 büyüklüğünde deprem tehlikesine karşı uyardığı Bingöl-Karlıova hattında önemli bir çalışma ile ilgili imzalar atıldığı kaydedildi. 

Son Dakika! Bingöl'de deprem oldu!

Son dakika deprem haberleri. AFAD, Bingöl'de deprem olduğunu açıkladı. Deprem bölge halkında paniğe neden oldu. İşte detaylar...

Deprem oldu, Naci Görür uyardı: Erzincan-Karlıova arası ile Karlıova-Bingöl arası hassas!

Bingöl'un Kiğı ilçesinde bugün saat 11.19'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu.

SON DAKİKA DEPREM: Bingöl 4.2 büyüklüğünde deprem oldu!

Son dakika: Bingöl'de 4.2 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesine göre Bingöl'ün Sarıbudak ilçesinde 4.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi. İşte son dakika deprem listesi...

SONDAKİKA! Bingöl'de deprem oldu!

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Bingöl'ün Genç ilçesinde 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Bu haber son dakika olarak duyuruldu.

İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Türkiye'de senelerdir deprem beklenen İstanbul ile ilgili de sık sık uyarılar yapılıyor. İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Naci Görür,Türkiye'de 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde deprem beklenen illeri peş peşe duyurdu. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan binalar yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde deprem riski bulunan 3 blok için yıkım çalışmaları başladı. 

Bingöl'de yapı stokunun yüzde 80'i yenilendi!

18 yıl önce Bingöl'de yaşanan deprem sonrasında kentte yapılan çalışmalar sonrasında kent genelinde yapı stoku yüzde 80 oranında yenilendi. 

Eskişehir'de deprem riski yüksek: Yerleşim olmayan yerler imara açılmamalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) "Fay üzerinde yaşayan kentlerimiz" rapor serisine Eskişehir ilini de ilave etti. JMO raporundaki verilere bakıldığında, Eskişehir zeminin birçok bölümünün alüvyondan oluştuğu ortaya çıkıyor. Rapora göre, Eskişehir'in deprem riski yüksek.

Bingöl için deprem master planı hazırlanmalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Bingöl’ün diri fay hatları üzerinde kurulu bir şehir olduğuna dikkat çekerek, alınması gereken önlemlere ilişkin bir rapor hazırladı.

Feyzi Bingöl'den Malatya depremi açıklaması!

Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, bugün Malatya'da meydana gelen depreme ilişkin, "Bu depremlerin devamı gelecek kaldı ki bu büyüklükteki depremden daha büyüğünü bekliyoruz. Malatya Pütürge ile Kahramanmaraş arasındaki bölgede 6.5 ile 6.7 arasında bir deprem olacak" diye konuşt

bingöl deprem riski Haberi

bingöl deprem riski

Bingöl'de yaşanan depremin ardından jeolog, deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından depreme ilişkin korkutan bir açıklama yaptı.

Sözcü'de yer alan habere göre; bugün saat 11:20’de AFAD’ın verilerine göre, merkez üssü Bingöl Merkez olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 7.3 kilometre derinliğinde oldu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.2 olarak açıkladı. Deprem kısa süreli panik yaşanmasına sebep oldu. 

Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrası sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, "Arkadaşlar, kısa süre önce Bingöl Ortaçanaklı'da 4,2'lik deprem oldu. Burası KAF ile DAF'ın kesim moktasına uzak değil, DAF zonunda ve Karlova-Bingöl arasında. Bu aralıkta 7'ler mertebesinde bir deprem bekliyoruz. En son deprem 1866 ve 7,2 büyüklükte. Sevgiyle" diye konuştu.

İstanbul'un...