29 / 03 / 2024

Bir evi olan emekli emlak vergisi öder mi

Bir evi olan emekli emlak vergisi öder mi

Emlak vergisinde, tek mesken sahipleri için muafiyet uygulaması da bulunuyor. Muafiyetten yararlanabilecek kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Bir evi olan emekli emlak vergisi öder mi?

Mart ayı itibarıyla başlayan ve 31 Mayıs'a kadar ödemeleri devam edecek olan emlak vergisinden kimi gayrimenkul sahipleri muaf tutuluyor. Peki, bir evi olan emekli emlak vergisi öder mi?

Bir zamanlar bir ailenin tek maaşla bir evi ve bir arabası olabilirken şimdi ne değişti?

Burç Okumuş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden 'Bir zamanlar bir ailenin tek maaşla bir evi ve bir arabası olabilirken şimdi ne değişti' sorusunun yanıtı ile ilgili teorilerini paylaştı. İşte Burç Okumuş'un o paylaşımı...

Cam tuğlalar ile inşaatta yeni bir dönem başlıyor!

İsviçre'de yaşayan bilim insanları inşaat alanında çok fazla ses getirecek yeni bir ürünle piyasaya çıktılar. Devrim niteliğinde bir malzeme olan cam tuğlalar üretilmeye başlandı. Peki cam tuğlalar nerede ve nasıl üretiliyor?

İnsanlar ev almazsa kim neden inşaat yapsın? 

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, geçtiğimiz günlerde bir evi olmadığını ve arkadaşlarının boş odalarında kaldığını söylemişti. İşte sosyal medya X'e de konu olan o detaylar... 

TCMB Başkanı Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi! Ünlü profesör vatandaşlara sordu: Bu ne demek?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi, sosyal medyada gündem oldu. Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, X sosyal medya hesabından, '10 insanın bir evi olmalı ne demek?' diye sordu, vatandaşlar yanıtladı. İşte o yanıtlar...

Kiralar arttı, bir evi ancak iki üç kişi kiralayabiliyor!

Konut satışlarındaki durağanlık emlak piyasasını derinden etkiliyor. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, sektörün 2024 yılının ikinci çeyreğinde hareketleneceğini söylüyor. Fahiş kiralara da değinen Akgün, bir evin kirasını ancak iki üç kişinin ödeyebildiğini kaydediyor. 

Tek evi olanlara müjde! Tek evi olan tapu sahipleri 2.953 Türk Lirası para iadesi alacak

81 il geneli kapsamında son dakika duyurusu yapıldı. Buna göre, teki evi olanlara müjde bu listede adı soyadı yazan vatandaşlar geriye dönük 5 senelik para iadesi alabilecekler. İşte haberin ayrıntıları...

Bu destek ödemesi rahat nefes aldıracak! Bir sene boyunca ödenecek

Gereksinim sahibi ailelere düzenli olarak yapılan destek ödemeleri kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yeni bir duyuru yapıldı. Gelir seviyesi belirli bir oranda olan aileler için bir sene boyunca ödeneceği duyuruldu.

Evi olanlara para iadesi müjdesi verildi! 5 yıllık geriye dönük ödemenizi hemen alın!

Evi olan vatandaşlara müjde verildi. 5 yıllık geriye dönük ödemeniz için hemen başvuru yapın. İşte detaylar!

İkinci bir evi olan kira yardımı alabilir mi? Belediye kira yardımı kaç ay?

Kira yardımına dair pek çok vatandaşın araştırdığı konular vardır. İşte o merak edilen detaylar!

Sahte kiralık konut dolandırıcılığına dikkat! Aman bu tuzağa düşmeyin!

Dolandırıcıların yeni hedefi konut sahipleri ve kiracılar oldu. Dolandırıcılar, asıl kira fiyatı 5 bin olan bir evi, 3 bin liraya gösteriyor ve kiranın uygun olduğunu görenler de hemen ilgili telefon numarasını arıyor. İşte ne oluyorsa bundan sonra oluyor.

Vakıfbank'tan çok önemli bir açıklama geldi... Vakıfbank müşterileri baksın

Kamu bankaları arasında önemli bir yeri olan Vakıfbank'tan müşterilerini yakından ilgilendiren bir açıklama geldi.

5 bin TL'den fazla değeri olan oyunlara sadece 8 TL'ye sabip olabilirsiniz!

Birçok oyunu tek abonelikte sunan abonelik tabanlı bir hizmet olan EA Play, ilk ayda yüzde 80 indirim başlattı.

Depremzedeye büyük müjde! Bir ilk gerçekleşiyor!

Deprem felaketinin ardından iş dünyası bölgeye yardım için seferberlik başlatırken, Karadeniz Holding ise, bir ilke imza atarak, 2 yüzer kenti Hatay’a göndereceğini duyurdu. Bir ilk olan bu yüzer kentler nasıl olacak, kaç kişiyi barındıracak? işte detaylar…

Bir evi olan emekli emlak vergisi öder mi Haberi

Bir evi olan emekli emlak vergisi öder mi

Emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs ayları ile Kasım ayı olmak üzere iki eşit taksit halinde ödeniyor.


2016 yılı emlak vergisi ödemeleri 1 Mart itibariyle başladı. Gayrimenkul sahiplerinin 31 Mart'a kadar ilk taksit ödemelerini yapmaları gerekiyor.


Emlak vergisinde, tek mesken sahipleri için muafiyet uygulaması da bulunuyor. Uygulama kapsamında 200 metrekareyi geçmeyen tek mesken koşulu aranıyor. Muafiyetten yararlanabilecek kimseler arasında emekliler de yer alıyor.


Peki, yıl içerisinde emekli olan emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi? Emeklilerin muafiyeti ne zaman ve nasıl başlayacak?


Yıl içinde emekli olanlar, takip eden yılın başından itibaren sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanabiliyor. 


Buna göre, bu sene içinde emekli olanlar emlak vergisi muafiyeti önümüzde sene 2016 yılında...