23 / 04 / 2024

Emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Emlak vergisinde, tek mesken sahipleri için muafiyet uygulaması da bulunuyor. Muafiyetten yararlanabilecek kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?



Emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs ayları ile Kasım ayı olmak üzere iki eşit taksit halinde ödeniyor.


2016 yılı emlak vergisi ödemeleri 1 Mart itibariyle başladı. Gayrimenkul sahiplerinin 31 Mart'a kadar ilk taksit ödemelerini yapmaları gerekiyor.


Emlak vergisinde, tek mesken sahipleri için muafiyet uygulaması da bulunuyor. Uygulama kapsamında 200 metrekareyi geçmeyen tek mesken koşulu aranıyor. Muafiyetten yararlanabilecek kimseler arasında emekliler de yer alıyor.


Peki, yıl içerisinde emekli olan emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi? Emeklilerin muafiyeti ne zaman ve nasıl başlayacak?


Yıl içinde emekli olanlar, takip eden yılın başından itibaren sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanabiliyor. 


Buna göre, bu sene içinde emekli olanlar emlak vergisi muafiyeti önümüzde sene 2016 yılında başlayacak. Muafiyet için ilçe belediyesine bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor.


20 soruda emlak vergisi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön