20 / 04 / 2024

emeklilerin emlak vergisi muafiyeti

emeklilerin emlak vergisi muafiyeti

Emeklilerin emlak vergisi muafiyeti yeniden gündeme geldi. Peki emlak vergisi muafiyetinden hangi koşullarda nasıl yararlanılır? Geriye dönük vergi iadesi almak mümkün mü?

Emekliler emlak vergisinden muaf mı?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''emeklilerin emlak vergisi muafiyeti''hakkında sorulan soruyu yanıtladı...

Emekliler emlak vergisinden hangi şartlarda muaf olur?

Emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilecek kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, emekliler emlak vergisinden hangi şartlarda muaf olur?

6 maddede emeklilerin emlak vergisi muafiyeti şartları!

1319 sayılı Kanun kapsamında emlak vergisinden muaf olacak kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, emekliler vergiden nasıl muaf olur? İşte 6 maddede emeklilerin emlak vergisi muafiyeti şartları..

6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi tek mesken muafiyetinden emekliler de belli koşullarda yararlanabiliyor. Peki, hangi emekliler hangi koşullarda vergiden muaf olabilir? İşte 6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti..

Emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Emlak vergisinde, tek mesken sahipleri için muafiyet uygulaması da bulunuyor. Muafiyetten yararlanabilecek kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Konut emlak vergisi muafiyetleri nelerdir?

Gayrimenkuller için her sene emlak vergisi ödemesi yapılıyor. Emlak vergisi kapsamında meskenler için bazı muafiyet ve indirimler söz konusu oluyor. Peki, konut emlak vergisi muafiyetleri nelerdir?

Emekli emlak vergisi muafiyeti 2015!

Taşınmaz mal sahiplerinin her sene ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinde meskenler için vergi muafiyeti bulunuyor. Peki, emekli emlak vergisi muafiyeti 2015 şartları nelerdir?

Emekli emlak vergisi muafiyet şartları!

Emlak vergisinde, mesken sahipleri içim muafiyet uygulaması bulunuyor. Bu muafiyetten yalnız emekli geliri olan, çalışmayan, tek mesken sahipleri de yararlanabiliyor. İşte emekli emlak vergisi muafiyet şartları...

Emlak vergisi emekli muafiyeti 2015!

Emlak vergisi, Türkiye sınırlarında yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Emlak vergisinde bulunan muafiyetinden tek evi olan ve geliri olmayanlar faydalanabiliyor. İşte emlak vergisi emekli muafiyeti 2015...

Emekliyim tek evim var emlak vergisi ödeyecek miyim?

Sıfır oranlı emlak vergisinde gerekli koşullara sahip ve geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemiyor. Siz de "Emekliyim tek evim var emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Emekliler konut vergisi öder mi?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince yalnız meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, sıfır oranlı emlak vergisi uygulamasından kimler faydalanabilir? Emekliler konut vergisi öder mi?

Emeklilere emlak vergisi muafiyet şartları!

Sıfır oranlı emlak vergisi olarak nitelendirilen muafiyet uygulamasından geliri olmayan ve 200 metrekareden büyük olmayan mesken sahipleri yararlanabiliyor. Peki, emeklilere emlak vergisi muafiyet şartları nelerdir?

Emlak vergisinde emeklilerin muafiyeti!

Emlak vergisinde, tek mesken sahipleri için muafiyet bulunuyor. Uygulama kapsamında 200 metrekareyi geçmeyen tek mesken koşulu aranıyor. Emlak vergisinde emeklilerin muafiyeti var mı? Hangi emekliler muafiyetten yararlanabilir?

İki maaş alan emekli emlak vergisinden muaf olur mu?

Emlak vergisi kapsamında 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip emekliler, emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki iki maaş alan emekliler emlak vergisinden muaf tutulur mu?

Tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder mi?

Emeklilerin 200 metrekarenin altındaki tek meskenleri için emlak vergisi oranı sıfır olarak uygulanıyor. Peki tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder m?

Emekli, engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödüyor mu?

Bayram ikramiyesi ve Temmuz zam oranları emeklilerin yüzünü güldürdü. Bununla beraber emekliler ile birlikte engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödemeyeceği açıklandı. Peki ödeme yapanlar paralarını geri alabilecek mi? İşte detaylar...

Emeklilerin emlak vergisi muafiyet şartları 2019!

Emeklilerin emlak vergisi muafiyeti yeniden gündeme geldi. Peki emlak vergisi muafiyetinden hangi koşullarda nasıl yararlanılır? Geriye dönük vergi iadesi almak mümkün mü?

Emekliler için emlak vergisi muafiyet şartları!

Emekliler, hiç gelirleri olmayanlar ve özürlüler ile gazilerin ve şehitlerin dul ve yetimlerinin de belli şartlarda emlak vergisi ödemesi gerekmiyor. Emeklilerin emlak vergisinden muaf olması için aranan şartları sizler için araştırdık...

6 maddede emeklilerin emlak vergisi muafiyeti şartları!

1319 sayılı Kanun kapsamında emlak vergisinden muaf olacak kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, emekliler vergiden nasıl muaf olur? İşte 6 maddede emeklilerin emlak vergisi muafiyeti şartları..

Emeklilerin emlak vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

Emlak vergisi ödemelerinden bazı mal sahipleri muaf olabiliyor.  Peki, emeklilerin emlak vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi tek mesken muafiyetinden emekliler de belli koşullarda yararlanabiliyor. Peki, hangi emekliler hangi koşullarda vergiden muaf olabilir? İşte 6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti..

Emekliler hangi koşullarda emlak vergisi öder?

Emekliler, indirimli vergi uygulamasından faydalanıyor. Bunun anlamı, uygulamadan yararlanan emeklilerin emlak vergisi ödemeyeceği. Tabii istenilen şartlar sağlanırsa...

Tek evi olan emeklilerin emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisinde tek evi olan ancak geliri olmayan kimseler vergiden muaf tutuluyor. Peki, tek evi olan emekliler emlak vergisi öder mi? İşte tek evi olan emeklilerin emlak vergisi muafiyeti..

Emeklilerin emlak vergisi muafiyeti kanunu!

Emlak vergisi kapsamında geliri olmayan mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, emekliler de vergiden muaf olabilir mi? İşte emeklilerin emlak vergisi muafiyeti kanunu esasları..

Emekliler emlak vergisi muafiyetinden ne zaman faydalanabilir?

Emlak vergisi kanunu gereğince meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanabiliyor. Muafiyet kapsamında yer alan emekliler emlak vergisi muafiyetinden ne zaman faydalanabilir? İşte emeklilerin emlak vergisi...

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emeklilerin emlak vergisi muafiyeti Haberi

emeklilerin emlak vergisi muafiyeti

Emekliler emlak vergisinden muaf, ancak bunun koşulları var. CNN Türk'ye yer alan habere göre; ilk koşul sadece tek bir konuta sahip olmak. Birden fazla evi olan emekliler emlak vergisi ödemek zorunda.

İkinci koşul ise evin boyutu

Emlak vergisi ödememek için emeklinin sahip olduğu evin brüt 200 metrekareyi aşmaması gerekiyor.

Üçüncü koşul gelir durumu

Emlak vergisi muafiyeti için emekli maaşı dışında hiçbir yerden gelir elde etmemesi şartına bakıyor.. Ancak emeklinin sahip olduğu evde bizzat oturma şartı aranmıyor. 

Bu durumda evini kiraya verenler de vergiden muaf tutuluyor ancak bu durumda kendi oturduğu evin de kiralık olması gerekiyor.

Sahibi olduğu tek evi iş yeri olarak kiraya veren emekliler de muafiyet hakkını kaybediyor.

En önemli konu ise belediye başvurusu

Gerekli şartları taşıyan emeklilerin belediyeye başvurması gerekiyor. Başvuru yapılmadan muafiyet sağlanamıyor.

Emlak vergisi...