26 / 04 / 2024

Bireysel emeklilik değerlendirilmesi

Bireysel emeklilik değerlendirilmesi

Türkiye Sigorta Birliği, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin herkesin kazandığı bir sistem olduğunu ve BES'teki büyümenin devamlılığının, vatandaşların daha müreffeh bir emeklilik dönemi yaşamaları açısından önem arz ettiğini belirtti.

Uzmanı açıkladı: Aylık 1000 TL ile BES'te fon dağılımı nasıl yapılır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılım gün geçtikçe artıyor. BES’e yatırım yapanlar, birikimlerini en çok nasıl değerlendireceklerini araştırıyor. Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’e ayda bin TL yatıranların fon dağılımını nasıl yapması gerektiğini açıkladı.

BES'te yeni dönem neyi değiştirecek? Kredi çekmek isteyenler için kritik detay!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammıyla beraber bireysel emeklilik sistemi kesintisinde de ücretler güncellendi. Peki BES'te yeni dönem neyi değiştirecek? Kredi çekmek isteyenler için kritik açıklama...

AFAD tarafından verilen 10 bin TL destek ödemesinde son dakika kararı!  İkamet kararı yeniden değerlendirilecek!

Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK), Acil Durum Başkanlığı (AFAD)'a depremzede aileler için 10 bin TL'lik hane başı destek ödemesi talebinin yeniden değerlendirilmesi konusunda tavsiye kararı verdi. 

Bireysel Emeklilik Sözleşmesi ile ilgili genelge Resmi Gazete'de!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından tasarlanan "Bireysel Emeklilik Sözleşmesinden Kaynaklı Alacağın Devri Hakkında Genelge" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konak Belediyesi'nden yeni plan: Konak'ın silüeti değişiyor! 

Konak Belediyesi tarafından son olarak Gürçeşme bölgesinin imar planı çalışmaları yapıldı. Söz konusu plan revizyonunun Kasım ayı Meclis toplantısında değerlendirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Bireysel emeklilik sistemi (BES) yenilikleri: Birikimlerin yarısı ne zaman çekilebilir? 

Resmi Gazete, bireysel emeklilik sistemine getirilen yeni düzenlemeleri yayınladı. Bu değişikliklerle katılımcılar evlenme, konut satın alma ya da afet gibi özel durumlar karşısında birikimlerinden kısmen yararlanabilecekler. Muhammet Bayram, konu ile ilgili ayrıntılara değindi.

Bireysel Emeklilik'te yeni sistem netleşti! Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz!

Bireysel Emeklilik Sitemi'nde yeni dönemle ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlanarak netleşti. Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz! İşte detaylar...

BES'te kısmen ödeme dönemi: Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelik değişikliği, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) katılımcılara birikimlerinin yüzde 50'sine kadar olan kısmını toplu halde çekebilme hakkı tanıdı.

Düğünlerde artık altın yerine o takılıyor! Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor

Düğünlerde takılan altın takılar yerini Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'e bıraktı. Artık vatandaşlar altın yerine BES yaptırıyor. Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor. İşte ayrıntılar...

Bireysel Emeklilik iptali nasıl yapılır? BES nasıl iptal edilir?

Bireysel Emeklilik iptal işlemi banka şubeleri ve Bireysel Emeklilik birimleriyle gerçekleştirilir. İşte detaylar...

NN, BES'e yatırım yapanlara Teknosa'dan 105 bin lira değerinde hediye çeki!

NN Hayat ve Emeklilik ile bireysel emeklilik sözleşmesine ek katkı payı ödeyerek geleceğe yatırım yapan kişilere, Teknosa'dan hediye çeki kazanma fırsatı sunuluyor. İşte detaylar...

Bireysel emeklilik sistemi 561 milyar TL’yi aştı!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Emekliler Haftası’na özel değerlendirmelerde bulundu. Benli, Türkiye’deki bireysel emeklilik sisteminin (BES) dünyada örneği olmayan teşvikler aracılığıyla desteklendiğini ve katılımcıların farklı ihtiyaçlarını karşılayan düzenlemelerle zenginleşti

EYT'li olma fırsatını kaçıranlara müjde! Kısmi emeklilikle siz de EYT'li olabilirsiniz! 

EYT fırsatını yakalayamayan birçok insan, emeklilik için alternatif yolların peşinde koşuyor. EYT'ye giremeyenler, kısmi emeklilik hükmünden fayda sağlama imkanına sahip. Ancak, kısmi emeklilik de belirli bir prim ödeme ve yaş koşuluna tabi tutuluyor. 

Bireysel emeklilik değerlendirilmesi Haberi

Bireysel emeklilik değerlendirilmesi

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) herkesin kazandığı bir sistem olduğunu ve BES'teki büyümenin devamlılığının, vatandaşların daha müreffeh bir emeklilik dönemi yaşamaları açısından önem arz ettiğini belirtti.

TSB'den yapılan yazılı açıklamada, gelişmiş bir sigorta sektörü ve BES'in, güçlü bir ekonomi için olmazsa olmaz olduğu belirtilerek, "Türkiye'mizin dünyada gelişmiş ekonomiler ligine çıkması için bankacılık sisteminin yanı sıra, başta sigortacılık olmak üzere bankacılık dışı finans kesimini hızla büyütmesi gerekiyor. Bu amaçla sigorta ve özel emeklilik sektörümüz ile ilgili üst politika belgelerinde belirlenen aksiyonların son dönemde hızla hayata geçirilmesinden, tüm üye şirketlerimiz adına büyük memnuniyet duyuyoruz. Hükümetin sigorta sektörüne atfettiği önem ve sektörü sahiplenmesi bu yönde tüm şirketlerimizi cesaretlendirirken, sorumluluklarımızı daha da artırmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Tüm dünyada gözlemlendiği üzere sigorta sektörünün,...