06 / 12 / 2025

birinci el konut stoku nasıl eritilir

birinci el konut stoku nasıl eritilir

GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun yaptığı açıklamada ikinci el piyasaların menkulleşme potansiyeline işaret ederek birinci el konut stokunu eritmek için daha kapsamlı ek önlem ve teşviklere ihtiyaç olduğunu söyledi.

İlk el konut satışları 13 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Emlak Uzmanı  Mustafa Hakan Özelmacıklı, ikinci el konut satışlarında rekor hareketlilik yaşanırken, birinci el konutlarda ise satış rakamlarının 13 yılın en düşük seviyesine gerilediğini söyledi.  İşte konut satış analizi..

KONUTDER Konut Sektörü Beklenti Anketi Raporu: Konut maliyetleri artıyor, birinci el konut satışındaki düşüş yavaşlıyor!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Sektörel Beklenti Anketi açıklandı. Söz konusu ankette paylaşılan detaylara göre konut maliyetleri artıyor, birinci el konut satışındaki düşüş yavaşlıyor.

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

KONUTDER: Birinci el satışlarda kredi kısıtlamaları acil olarak kaldırılmalı!

KONUTDER Başkanı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas birinci el konut satışlarında kredi kısıtlamalarının acil olarak kaldırılması gerektiğini söyledi.

İkinci el konut alıp satacaklar dikkat! KDV oranı nasıl tespit edilir? 1 Nisan 2022'den itibaren başlıyor!  

KDV’ye tabi ikinci el konut satışına uygulanacak KDV oranının tespiti bakımından kimlik kartı veya dosyası bulundurma zorunluluğu ortaya çıktı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İkinci el konut satışına KDV kimlik kartı' başlıklı o yazısı...

İkinci el konut satışları 26 ayın en düşük seviyesinde! Böylesi görülmedi

Ülkede konut fiyatlarının yükselişinin devam etmesi ile birlikte artan faiz oranlarının konut talebini azaltması ile ikinci el konut satışları temmuzda aylık % 5, 9'luk düşüş gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Haziran ayında aylık bazda yüzde 5,4 azalma gösterdi ve Haziran 2020 tarihinden bu yana en düşük seviyeye geriledi.

ABD'de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage faiz oranlarının artmasıyla ikinci el konut satışları Mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,4 düştü.

ABD'de ikinci el konut satışları Mart 2022'de de düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut piyasasında medyan konut fiyatları Mart 2022'de 375 bin 300 dolarla rekor seviyeyi gördü. 

ABD'de ikinci el konut satışlarında 6 ayın en düşük seviyesi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Şubat 2022'de 6 ayın en düşük seviyesini gördü ve yüzde 7.2 geriledi. 

ABD'de ikinci el konut satışları yeni yıla artışla başladı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Ocak 2022'de arttı ve öngörülerin tersine artış sergiledi. 

ABD'de 2. el konut satışları geçen ay beklenenden fazla düştü!

Açıklanan resmi verilere göre, 2. el konut satışları, 2021'de yüzde 8,5'lik artışla 6,1 milyona yükselerek 2006 yılından  bu yana en yüksek yıllık seviyeye ulaşmış oldu.

ABD'de 2. el konut satışları Ekim ayında beklentilerin aksine arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Ekim ayında beklentilerin aksine artış gösterdi.

birinci el konut stoku nasıl eritilir Haberi

birinci el konut stoku nasıl eritilir

Gayrimenkul sektöründe pandemi sonrası konut faiz indirimi ile yaşanan hareketlilik rakamlara da olumlu olarak yansıdı. Nisan ve mayıs aylarında dibi gören konut satışları Haziran'da adeta patlama yaşayarak toplamda 197 bin 772’ye çıktı. Özellikle uzun vadeli ödeme planları birçok vatandaşın sıfır konut sahibi olma hayallerine bir adım daha yaklaşmasını sağladı.

Gayrimenkul sektörünün teknoloji ve güvenli ticaret platformu GABORAS'ın yaptığı  incelemelere göre Türkiye’de 2020'nin ilk 6 ayında her 38 aileden biri konut sahibi oldu. Araştırma detaylarını paylaşan GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun, 5 büyük kente ayrı bir parantez açtıklarını belirterek, “İlk 6 ayda, İstanbul’da her 46 aileden biri konut sahibi oldu. Bu rakam Ankara’da 28, Antalya’da 30, İzmir’de 39 ve Bursa’da 42 olarak hesaplanmaktadır. Bu rakam Iğdır’da 5 aileden biri olarak değişirken Hakkari’de 379 ailede 1’e kadar...