24 / 04 / 2024

Bitlis Rahva imar planı

Bitlis Rahva imar planı

Bitlis'te yıllardır beklenen Rahva bölgesindeki imar sorunu yapılan girişimler ve çalışmaların ardından çözüldü.

Bitlis Rahva'nın imar sorunu çözüldü!

Bitlis'te yıllardır beklenen Rahva bölgesindeki imar sorunu yapılan girişimler ve çalışmaların ardından çözüldü.

Bitlis'te imar barışına 15 bin başvuru!

Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Aras, geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren ‘İmar Barışı’ kapsamında 15 bin 286 müracaat alındığını ve 6 milyon 24 bin TL ödeme tahsil edildiğini dile getirdi. 

Bitlis'te yeni imar yolları açıldı!

Bitlis'in Hizan Belediyesi tarafından ilçede 70 yıldır yapılmaya hizmetler hayata geçirildi. Bölgede, yeni imar yolları açılırken, 2 okul ve yurt binası yapılacak.

Bitlis Güroymak, Atila Aydıner’in projeleri ile imar edilecek!

İçişleri Bakanlığı’nın Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) kapsamında, Bitlis Güroymak Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’e nezaket ziyaretinde bulunarak, Aydıner’den projeleri hakkında bilgi aldı.

Bitlis Hizan'da imar çalışmaları başlayacak!

Hizan Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, bölgede imar çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Her şehrin planı, imar yönetmeliği ayrı ayrı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Her şehrin planı, imar yönetmeliği ayrı ayrı olacak. Sivas Şarkışla'nın imar planıyla İstanbul'unki bir olmaz. Bitlis'teki imar planı yönetmeliğiyle İstanbul bir olmaz. Doğru değil bunlar. Şimdi 6 aylık süreyi uzattık." dedi.

Bitlis'e otogar mı yapılacak?

Şehirlerarası otobüs terminali olmayan tek il konumundaki Bitlis’te bu sorunun çözülmesi için Rahva mevkiinde yapılan otogar binası kaderine terk edilmiş durumda. Yıkılmaya yüz tutulmuş binanın onarılarak hizmete sunulması için Bitlis Belediyesi talip old

4 ilçenin imar planı değişiyor!

İMPO İMAR ekipleri, 4 ilçenin imar planlarını hazırlamak üzere sahaya çıktı. İMPO İmar, İzmir Maydanoz sahili, Bitlis Güroymak ilçesi, Niğde Yıldıztepe beldesi ve Elazığ Erimli beldesi imar planlarını hazırlayacak.

İmpo İmar ekipleri 4 ilçenin imar planını yenileyecek!

İmpo İmar ekipleri Türkiye’nin 4 ilçesinin daha imar planlarını hazırlamak üzere sahaya çıktı. İmpo İmar, İzmir Maydanoz sahili, Bitlis Güroymak ilçesi, Niğde Yıldıztepe beldesi ve Elazığ Erimli beldesi imar planlarını hazırlayacak.

TOKİ Bitlis Rahva 3. Etap'ta başvuru dönemi Pazartesi bitiyor!

TOKİ Bitlis Rahva 3. Etap'ta 27 Aralık 2012 tarihinde başlayan konut başvuruları, 31 Aralık 2012 tarihinde sona eriyor...

TOKİ Bitlis Rahva 3. etapta 63 bin 42 TL!

TOKİ Bitlis Rahva 3. etap alt gelir grubunda bulunan 1 konut için başvuru dönemi bugün başladı. Konutun fiyatı 63 bin 42 TL olarak belirlendi...

TOKİ, Bitlis Rahva'yı yaptığı konutlarla canlandırdı!

Bitlis'in Rahva bölgesi için kalkınma çalışmaları yapılıyordu. TOKİ'nin konut yapmasıyla bu çalışmalar hızlandı...

TOKİ Bitlis Rahva'da 56 bin TL'ye!

Bitlis Rahva 3.Etap Alt Gelir Projesi kapsamında İdare stoğunda bulunan 35 konut, 15 Ağustos 16 Eylül 2011 tarihleri arasında açık satışa sunuldu

Bitlis Rahva imar planı Haberi

Bitlis Rahva imar planı

Bitlis'in Rahva bölgesinde uzun zamandır çözülmesi beklenen imar sorunu yapılan girişimler ve çalışmaların ardından çözüme kavuştu. 

Doğru Haber'de yer alan habere göre, daha önce imar planı olmadığı için yapılaşmaya vatandaşın tereddüt ettiği, temellerini attıkları iş yerlerinin imara açılmadığı için satamayan vatandaşlara, Tatvan Belediye Başkanı Fetah Aksoy tarafından imar sorununun çözüldüğü müjdeledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunulan imar planlarının uygun bulunduğunu belirten Aksoy, istenilen belgelerin tesliminin ardında askıya çıkacaklarını belirtti.

Aksoy, "Rahva mevkiinin imara açılması hususunda, Kültür ve Turizm Bakanlığına sunmuş olduğumuz imar planları uygun bulunmuş ve tarafımıza bildirilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığınca istenen belgeler iletildikten sonra bakanlık tarafından belediyemize gönderilecek olan Rahva'nın imar durumu tarafımızca askıya çıkarılacaktır. Tatvan'a ve bütün halkımıza hayırlı olsun." diye...