19 / 04 / 2024

Bitlis restore çalışmaları

Bitlis restore çalışmaları

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda, cadde ve sokaklar kültürel dokuya uygun restore edilerek, kentin tarihi dokusu daha da görülür hale getiriliyor...

Bitlis'i tarihine kavuşturan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Bitlis'teki Dere Üstü Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. 

Bitlis Ahlat Millet Bahçesi'nde çalışmalar tam gaz!

Bitlis'in Ahlat ilçesine inşa edilen millet bahçesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Millet bahçesinin Haziran ayında tamamlanması bekleniyor. 

Gaziantep Şahinbey'de restorasyon çalışmaları hız kesmiyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi Gaziantep’in tarihi mekânlarını restore ederek turizme kazandırmak için çalışmalarına ara vermeden çalışıyor.

Bitlis'teki tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor! 

Bitlis'te tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. 

Tarihi Afyonkarahisar evleri restore çalışması 2024'de tamamlanacak!

Afyonkarahisar'da tarihi Afyon Evleri restore ediliyor. 100 yapının restorasyonu tamamlanırken, projenin ikinci etabına başlandı.Çalışmaların 2024 yılında tamamlanması öngörülüyor. 

Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tarihi Silifke Kalesi'nin restore edilmesi için 3 milyon lira ödenek talep edildi. Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Bitlis Hizan'da imar çalışmaları başlayacak!

Hizan Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, bölgede imar çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Bitlis'de cadde sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kardeş şehri olan Bitlis’te cadde sağlıklaştırması çalışmalarına başladı.

Tatvan'da yol çalışmaları devam ediyor!

Bitlis’in Tatvan Belediyesi, ilçe merkezini 6 mahalleye bağlayan ve her gün yüzlerce aracın kullandığı feribot iskelesi yanındaki köprünün genişletme çalışmalarını tamamlayarak hizmete açtı.

Bitlis Adilcevaz'de yol çalışmaları başladı!

Bitlis'in Adilcevaz Belediyesi, ilçenin farklı yerlerinde başlattığı yol yapım ve parke taşı döşeme çalışmalarına hız verdi.

Bedesten Çarşısı'nın çalışmalarında sona gelindi.

Fransız bir mimara çizdirilerek yaptırılan Bedesten Çarşısı, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore ediliyor. Osmanlı dönemi eserlerinden olan çarşıda restorasyon çalışmaları son aşamaya geld

Muş- Bitlis karayolu otogar kavşağının yol çalışmaları tamamlandı!

Muş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü´ne bağlı ekiplerin geçtiğimiz günlerde, Muş- Bitlis Karayolu Otogar Kavşağında yaptığı yol genişletme çalışmalarını tamamladı.

Bitlis Adilcevaz’da yol yapım çalışmalarına başladı!

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ilçede yol yapım çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında vatandaşların büyük sıkıntı yaşadığı çayır mahallesi yoluna parke taşı döşeniyor.

Bitlis restore çalışmaları Haberi

Bitlis restore çalışmaları

Doğu Anadolu Bölgesi'nde türkülere konu olmuş Beş Minare'si, camileri, medreseleri ve tarihi evleri bünyesinde barındıran Bitlis'te yapılan restorasyon çalışmalarıyla, kentin tarihi dokusu yeniden ön plana çıkartılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda, cadde ve sokaklar kültürel dokuya uygun restore edilerek, kentin tarihi dokusu daha da görülür hale getiriliyor.

Yazılı tarihi çok eskiye dayanan Bitlis, türkülere konu olmuş Beş Minare'si, mistik dokusu, camileri, medreseleri, tarihi evleri ve kaleleriyle adeta açık hava müzesi konumunda.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bu kapsamda bazı sokak ve caddeler ile tarihi evlerin dış cepheleri temizlenip aslına uygun giydiriliyor.

"Bitlis'in tarihini ve ne kadar kadim bir şehir olduğunu tüm dünyaya anlatacağız"

Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, yaptığı açıklamada, kentte bir çok mahallenin altyapı işlerini tamamladıklarını, Kültür ve Turizm Bakanlığına...