25 / 04 / 2024

BİTÜDER Burhan Karahan

BİTÜDER Burhan Karahan

Bina güvenliği için hayati önem taşıyan su yalıtımında yaşanan sorunlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İZODER’in işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Su Yalıtımı Konferansı’nda masaya yatırıldı...

Burhan Karahan: Su yalıtımında standart dışı malzemeler güvenliğimizi tehdit ediyor!

Yapı sektörünün gündeminde, geleceğimizi güven üzerine inşa edecek yapılara imza atılması ilk sırada yer alıyor. Türkiye, binalarını temelden değiştirecek bir dönüşüm hedeflerken, bu dönüşümün en önemli bileşenlerinden biri de su yalıtımı olacak..

BİTÜDER'de başkanlığa Burhan Karahan getirildi!

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) yeni yönetimini belirledi

Burhan Karahan: Su yalıtımında standart dışı malzeme güvenli değil!

Su yalıtımının, depreme dayanıklı bir yapı inşa etmenin 'olmazsa olmazı' olduğunu vurgulayan Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER). 38. Yapı Fuarı'nda da bilgilendirme çalışmalarını sürdürdü ve standartların önemine dikkat çekti.

Menderes Türel, Bütünşehir Yasası'nın detaylarından bahsetti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdareleri genel sekreterleri ve de genel müdürlerine 6360 sayılı Bütünşehir Yasası ’nın detaylarını anlattı.

Kenan Acıkök: Bütçe açığı, sağlık turizmiyle giderilir!

Turk Healt Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Acıkök, "Gerekli tedbirler alınırsa sağlık turizmi gelirini 2-3 yıl içinde10 milyar dolara çıkarıp, Bakanlığın 18,6 milyar lira olan bütçesini aşarak bu açığı kapatabiliriz" dedi

Burhan Karahan: Yalıtımsız kapalı otoparklar güvenlik değil risk taşıyor!

Dünya ile birlikte ülkemizde de ulaşım sistemleri hızla gelişiyor. Otomotiv sanayindeki büyüme, ulaşım araçlarındaki çeşitlilik ve hızla artan nüfus ise trafik kaosu yaratıyor.BİTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan konuyu değerlendirdi.

Site yönetim bütçesi nedir?

İstenilen her yapı tarzında site yönetimi kurulacağı gibi Kat Mülkiyet Kanunu gereğince sekiz ya da daha fazla bağımsız bölüm olan yapılarda yönetici bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, site yönetim bütçesi nedir?

Bütçe açığı Ağustos sonunda 2,7 milyar TL oldu!

8 aylık dönemde bir önceki aynı dönemde 231 milyon TL olan bütçe fazlası, 2,7 milyar TL açığa dönüştü. Maliye Bakanı Şimşek, bozulmaya rağmen yıl sonunda bütçe açık hedefinin rahatlıkla tutturulacağını söyledi.

Mehmet Şimşek: Rakamlar bütçe açığı hedefini yakalayacağımızı gösteriyor!

Mehmet Şimşek, bütçe rakamlarının, yıl sonu bütçe açığı hedefinin rahat bir şekilde yakalanacağını gösterdiğini bildirdi. Şimşek, 2014 yılı temmuz ve ağustos ayları ile ocak-ağustos dönemine ilişkin bütçe uygulama sonuçlarını değerlendirdi.

Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü arsasının ihalesi yapılamadı!

TMFS tarafından 117 milyon Amerikan Doları muhammen bedelle satışa çıkarılan, Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü arsası için bugün yapılması gereken ihale, hiçbir teklif gelmediği için yapılamadı.

1944 yılında medreselerin restorasyonu için şehir bütçesine para konacakmış!

1944 yılında İstanbul'da bulunan medreselerin korunması için şehir bütçesine para konacakmış. Belediyeye intikal eden yüzlerce medrese bakımsızlıktan harap olmuş vaziyetteymiş. Gazanfer Ağa Medresesi'nin restorasyonu için ise 170 bin lira harcanmış.

Burhan Karahan: Su yalıtımı yaptırırken hataya düşmeyin!

BİTÜDER bir yandan su yalıtımının yapı güvenliğindeki önemini vurgularken diğer yandan da merdiven altı ürünlere karşı uyarıyor: “Denetime tabi olmayan merdiven altı üretim önlenemediği sürece çürük yapılaşmanın önüne geçilemez.”

Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ( MAM ) arasında imzalanan sözleşme ile yapılan “ Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi ” devam ediyor...

Su yalıtımı tüm binalarda zorunlu olmalı!

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Başkanı Burhan Karahan, depremlerde meydana gelen yıkımların büyük bölümünün su yalıtımı eksikliğinden kaynaklanan korozyon (paslanma) yüzünden meydana geldiğini söyledi...

Burhan Karahan: Su yalıtımı tüm binalarda zorunlu olmalı!

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Başkanı Burhan Karahan, depremlerde meydana gelen yıkımların büyük bölümünün su yalıtımı eksikliğinden kaynaklanan korozyon (paslanma) yüzünden meydana geldiğini söyledi.

BİTÜDER Burhan Karahan Haberi

BİTÜDER Burhan Karahan

Bina güvenliği için hayati önem taşıyan su yalıtımında yaşanan sorunlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İZODER’in işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Su Yalıtımı Konferansı’nda masaya yatırıldı. BİTÜDER’in destek sponsoru olduğu konferansın konusu, binalarda su yalıtımının mevcut durumu, bu alandaki yönetmelik ihtiyacı ve haksız rekabet gerçeğiydi… Su yalıtımının, korozyonu önleyerek depreme dayanıklı binalar oluşturmak için olmazsa olmaz bir unsur olduğu tartışılmaz bir gerçek. Su yalıtımı yapılmayan binalar 10 yılda çürüyerek taşıma kapasitesini kaybediyor. Bu gerçekten hareketle, sektör paydaşları konferansta ülkemizde yapı güvenliği için büyük önem taşıyan su yalıtımı mevzuatının hazırlanması, bu çalışmada ilgili kurumların işbirliği yapması konularında fikir birliğine vardı. 


Konferansın ilk oturumunda konuşan Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan, su yalıtımının öneminin anlaşılmasıyla birlikte her geçen gün...