19 / 04 / 2024

Blok nizam ile bitişik nizam arasındaki fark

Blok nizam ile bitişik nizam arasındaki fark

Blok nizam ile bitişik nizam ile ilgili tanımlamalara 8 Eylül Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te yer veriliyor...

BİM'de OMO toz deterjan 200 ml 47,50 TL, Domestos blok 5'li 99,50 TL! 20-27 Şubat BİM aktüel ürünler kataloğu!

BİM'de bu hafta 20 Şubat ile 27 Şubat 2024 tarihleri arasında geçerli olacak aktüel kampanya kataloğu belli oldu. BİM'de OMO toz deterjan 200 ml 47,50 TL, Domestos blok 5'li 99,50 TL'den satılıyor. İşte 20-27 Şubat BİM aktüel ürünler kataloğu!

Osmaniye'de 52 kişiye mezar olan o apartmanın raporu hayrete düşürdü! Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz!

Osmaniye'de 6 Şubat 2023'teki depremde 9 katlı Yonca Sitesi B Blok Apartmanı ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda tüm gerçekler ortaya çıktı. Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz...

Ebrar Sitesi B Blok davasında bilirkişi raporu paylaşıldı...

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremde Ebrar Sitesi B Blok'un yıkılması ve 109 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili 7 sanık hakkında 22 sene altışar aya kadar hapis istemi ile dava açıldı. Buna göre, olayın bilirkişi raporunda binadaki kolon ve kirişlerin yetersiz olduğu belirtild

Blok nizam nedir?

Blok nizam, ilgili yönetmelikler tarafından belirlenen bir bahçe düzenidir. Ayrık nizam ve bitişik nizam da farklı düzenlemeleri ifade eder. Peki blok nizam nedir, özellikleri nelerdir, önemi nedir ve neden yapılır? İşte blok nizam hakkında bilinmesi gereken önemli bilgiler…

Dap Çekmeköy Ormanköy projesindeki A Blok ve G Blok'un iskanı alındı!

Dap Gayrimenkul yaptığı açıklamada İstanbul Çekmeköy Ormanköy projesinde 558 Ada 1 nolu Parselde yer alan A Blok ile 558 Ada 2 nolu Parselde yer alan G Blok'un iskanını aldığını duyurdu. İşte detaylar...

Mesa Çengelköy Bosphorus’ta yaşam başladı! ‘Hemen teslim’ 120 ay vade ile aylık 1,49 faizli kredi imkanı!

Çengelköy’de muhteşem Boğaz manzarası ile dikkat çeken Mesa Çengelköy Bosphorus’ta yaşamın başladığı bildirildi. 15 bin metrekarelik alana inşa edilen projenin yarısı yeşil alana ayrılırken, yatay mimarinin hakim olduğu projede çevreye uyumlu 4 blok ve 54 daire yer alıyor.

Hanefi Nizam İnşaat Ve Yapı Elemanları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanefi Nizam İnşaat Ve Yapı Elemanları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nıazmohammad Hanafı tarafından kuruldu.

Nizam Lojistik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nizam Lojistik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yiğitcan Balçık tarafından kuruldu.

Nizam Gayrimenkul İnşaat Ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nizam Gayrimenkul İnşaat Ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Koç ve Ahmet Özçelik ortaklığında kuruldu.

Blok Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Blok Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Eyüpsultan’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Nurullah Gül tarafından kuruldu.

Derya Grup, açık bej blok mermer üretimine başlayacak!

Otomotiv, pazarlama, inşaat, enerji, dekorasyon ve beyaz eşya sektörlerinde 41 marka ile faaliyette bulunan Derya Grup, Dr Marble ve Dr Mermer markaları ile açık bej blok mermer üretimi başlıyor.

Park Mozaik B Blok’ta yaşam başladı!

Gayrimenkul sektöründe 50 senelik tecrübeleri ile güvenin sembolleri olan  TEPE ve MESA’nın ortak imzasını taşıyan Park MOZAİK projesi B Blok'ta yaşam başladı.

Müftülükten Balıkesir'deki Allah yazılı blok açıklaması!

Balıkesir’de drone ile çekim yapılırken Allah yazılı olduğu iddia edilen blok için il Müftüsü Ramazan Topcan'dan açıklama geldi.

Blok nizam ile bitişik nizam arasındaki fark Haberi

Blok nizam ile bitişik nizam arasındaki fark

Blok nizam nedir?

8 Eylül Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında blok nizam ile bitişik nizam terimlerinin tanımlamasına yer veriliyor. Buna göre blok nizam nedir? Bitişik nizam nedir? Diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Blok nizam

İmar planı veya bu Yönetmelikte cephe uzunluğu, derinliği ve yüksekliği belirlenmiş tek yapı kitlesinin bir parsel veya dilatasyonla ayrılmak suretiyle birden fazla parsel üzerine oturduğu bahçeli yapı nizamıdır.


Bitişik nizam 

Bir veya birden fazla komşu parsellerdeki binalara bitişik olan yapı nizamıdır. Bitişik nizam binalarda ortak alandan arka bahçeye çıkış sağlanır.


Blok nizam ile bitişik nizam arasındaki fark

Bitişik nizamda, binalarda ortak alandan arka bahçeye çıkış sağlanırken; blok nizam tek yapının birden fazla parsel üzerine oturduğu bahçeli yapı nizamı olarak karşımıza çıkıyor.




Planlı Alanlar Tip...