23 / 04 / 2024

Boğaziçi İmar Planı çalıştayı nerede

Boğaziçi İmar Planı çalıştayı nerede

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Boğaziçi İmar Planı Çalıştayı başladı. Çalıştayda Boğaziçi İmar Planları tüm hatlarıyla değerlendirildi. Çalıştaya, görüntü alınmasından sonra basına kapalı olarak devam edildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...

Mecliste 'Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi İmar Planı' tartışması!

TDP Genel Başkanı ve Lefkoşa milletvekili Cemal Özyiğit, mecliste Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi İmar Planı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı'nda son tarih: 2037!

Kıbrıs'ta büyük tartışmalara neden olan Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı kapsamında süreç devam ederken, planın son yılı olarak görülen 2037 yılına kadarki süreç boyunca büyük nüfus artışı projeksiyonları dikkat çekiyor.

Tülün İnal Boğaziçi İmar Müdürü oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminde bazı yeni görevlendirmeler yapıldı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne de Tülün İnal getirildi.

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İşte Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar'ın detayları... 

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu kuruluyor!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu; Cumhurbaşkanı'nın veya katılamadığında Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın başkanlığında, ilgili bakanlar ve İBB Başkanı'ndan oluşacak...

Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu!

7159 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu...

Boğaziçi Öngörünüm imar affı!

İmar Barışı yasa teklifi kapsamında Boğaziçi Öngörünüm yapıları yeniden düzenlemeye alındı. Teklifin onaylanması halinde Boğaziçi Öngörünüm imar affından yararlanabilecek...

Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi'nin imar planı için çalışılıyor!

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planı çalışmalarına değindi. Özersay, İmar Planı hazır olana kadar, süreci bir emirname ile duraklatmayı planladıklarını söyledi. 

Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle bir çok kurum ve kuruluşun devir işlemleri devam ederken  bunlardan en dikkat çekeni, Boğaziçi İmar Kurulu oldu. Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi.

Boğaziçi'ne sınırlı imar barışı!

İmar Barışı'nda Boğaziçi'de tüm sahil şeridini kapsam dışında tutan hüküm, özel bir kroki ve listeye indirgenerek sınırlandı...

Boğaziçi 1/1000’lik İmar Planı 2. Etabı meclisten geçti!

Beykoz Belediyesi Meclisi Ocak ayının son toplantısında Boğaziçi Alanı 1/1000 Ölçekli Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planı 2.Etabı’nı onayladı. 

İBB, Boğaziçi 1. Etap 1/1000'lik imar planını uygun buldu!

Beykoz Boğaziçi Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi I. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Meclisi tarafından uygun bulundu.

Boğaziçi İmar Planı çalıştayı nerede Haberi

Boğaziçi İmar Planı çalıştayı nerede

Taksim'de bir otelde düzenlenen çalıştayda, tarihsel, coğrafi, mimari ve manevi zenginlikleriyle, dünyanın en önemli bölgelerinden biri olan İstanbul Boğazı'nın mimari dokusu, imar durumu, canlı çeşitliliğinin korunması, kültürel ve sportif faaliyetlerin düzenlenmesi ile ulaşım imkanlarının kontrolü gibi birçok konu ele alındı. 


Boğaziçi İmar Planlarının da tüm hatlarıyla değerlendirildiği çalıştaya, Beyoğlu Belediye Başkanı ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile belediye meclis üyeleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi temsilcileri katıldı. 


Çalıştaya, görüntü alınmasından sonra basına kapalı olarak devam...