27 / 04 / 2024

Mecliste 'Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi İmar Planı' tartışması!

Mecliste 'Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi İmar Planı' tartışması!

TDP Genel Başkanı ve Lefkoşa milletvekili Cemal Özyiğit, mecliste Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi İmar Planı ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı ve Lefkoşa milletvekili Cemal Özyiğit, Meclis İç Tüzüğü’nün 62. maddesi tahtında Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi İmar Planı ile ilgili konuştu.

ÖZYİĞİT: “İMAR PLANI AZİZ NESİNLİK BİR VAKA”

Özyiğit, Girne’de yaşanan çevre katliamının o bölgede de yaşanmaması için plan hazırlandığından bahsederek, konu hakkında çeşitli kesimlerin hassasiyetlerini alıp öneri ilettiklerini, çalışmalara katkı sağladıklarını ancak planın yürürlüğe girmediğini kaydetti.

Müteahhitler Birliği’nin eylemi üzerine Başbakan’ın komite kuracağını açıkladığından bahseden Özyiğit, “Komedi mi trajedi mi? Aziz Nesinlik bir vaka” diye konuştu.

Bu konuya bir açıklık getirilmesinden bahseden Özyiğit, halkın belirsizlikten kurtarılması gerektiğini kaydetti.

BAYBARS: “PLANIN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ TARAFINDAYIM”

Özyiğit’in cevaplandırmak için kürsüye gelen İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi İmar Planı’nın yürürlüğe girmemesinin nedeninin Resmi Gazete’de yayınlanmaması olduğunu söyleyerek, Başbakan’ın 6 ay veya daha kısa sürede değerlendirme yapacağını belirttiğini açıkladı.

Baybars, imar planının tüm paydaşlarla hazırlandığını ve yürürlüğe girmesiyle olduğunu açıkladı.

Meclis’te son olarak Dilekçe ve Ombudsman Komitesi’nin, 7 Şubat tarihli toplantısında aldığı kararları ortaya çıkaran cetvel, Komite Başkanı UBP Milletvekili Resmiye Canaltay tarafından okunarak bilgiye sunuldu.

Böylece Meclis Genel Kurulu bugünkü çalışmalarını tamamladı. Meclisin bir sonraki toplantısı yarın gerçekleşecek.


Geri Dön