27 / 04 / 2024

Cemal Bulutoğluları’ndan Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planı açıklaması!

Cemal Bulutoğluları’ndan Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planı açıklaması!

Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğluları, Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bulutoğluları;“Haziran ayında son yasal değişiklikler yapılıp, tekrardan Birleşik Kurul toplanmalı” dedi.



Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğluları, Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planı hakkında açıklamalar yaptı.

Star Kıbrıs'ta yer alan habere göre; Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğluları, Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planındaki yapılan hatalara eleştirilerde bulunarak; “İkinci emirname yasal değil. Zaten ara emri alındı. 6 ay daha Fasıl 96 devam edecek. Haziran ayında son yasal değişiklikler yapılıp, tekrardan Birleşik Kurul toplanmalı. İmar Planı hazırlanıp yürürlüğe girmeli” dedi.

Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğluları, Şehir Planlama Dairesi’ne tepki vererek, dünyada böyle bir uygulama olmadığını aktararak şu açıklamalarda bulundu:

“Dünyada Şehir Planlama Dairesi yok. Dünyada ülkesel fiziki planlar vardır. Oralarda bir memurun iki dudağı arasına bu yetkiler verilmez. Her şey ülkesel fiziki planla belirlenir. Kimse üzerinde tartışamaz. Elbette bu fiziki planlar hazırlanırken belediye başkanlarının görüşü alınır. Ancak bizim ülkemizde ne yazık ki birileri imar izni almak için bu şehir planlama dairesini kurdu. Şehir planlama dairesi kurulurken kısa dönemli olacak ve sonradan ortadan kalkacak deniyordu. Ancak ne yazık ki yıllar içinde hala daha bu şehir planlama dairesi devam ediyor. Yıllar içinde orada çalışan memurlar kendi akıllarına göre bazı haklar vermiş, bazı haklar almışlar. Oturup tüzük yapmışlar, kendi başlarına. Bunlar dünyanın hiçbir yerinde yok. Şu anda o bölgelerde bir gelişme başladı. Yıllarca fasıl 96 ile idare edilen Mağusa’da çarpık yapılaşma yok. Bu bölgede aniden durup dururken, ekonomiye darbe vurmak amacıyla mı bilmiyorum bir emirname çıktı. UBP olarak imar planı üzerinde çalışıyoruz. Halkın hiçbir kesiminin mağdur olmasını istemeyiz. KKTC şu anda güçlü bir devlet değil, oluşacak tazminatları ödeyemez. Şehir Planlama, ben yaparım ben ederim tarzındaki yaklaşımından bir an önce vazgeçmelidir.”

Kıbrıs'ın imar planları yargıya taşındı!

Kıbrıs'ın yeni imar planları için eylem hazırlığı!


Geri Dön