19 / 04 / 2024

Kıbrıs'ın yeni imar planları sonuç raporuna bağlı!

Kıbrıs'ın yeni imar planları sonuç raporuna bağlı!

Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi bölgesi imar planı vizyon ve stratejiler çalıştayı başladı. İmar planıyla ilgili kararlar ortaya çıkacak sonuç raporuna göre şekillenecek.



Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi bölgesi imar planı vizyon ve stratejiler çalıştayı başladı. Şehir Planlama Dairesi başkanlığında tüm paydaşların davet edildiği çalıştay 3 gün boyunca sivil toplum örgütü ve kurum temsilcileri ile mühendislerin katılımıyla düzenlenecek.

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, bölgesel vizyon ve stratejiler belirlenmesiyle birlikte imar planıyla ilgili kararlar ortaya çıkacak sonuç raporuna göre belirlenecek.

Merit Cyprus Gardens’te yapılan çalıştayın bugünkü oturumu, SWOT analizleri ve vizyona yönelik kavramsal sunumla başladı. Bölgesel SWOT analizi yapıldı ve grup çalışmalarına geçildi.

Çalıştayın ikinci günü olan yarın, “Sorunlar ve Stratejik Amaçlar” başlığı altında; Vizyon, Zorluklar ve Stratejik Amaçlar sunumu yapılacak. Programın devamında Stratejik Amaçların Değerlendirilmesi, Stratejik Amaçlara Ulaşmak İçin Eylemlerin ve Sorumlu Kurum- Kuruluşların Belirlenmesi çalışmaları yapılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Ülkesel Fiziki Planın bir parçası olan Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi bölgesi İmar Planı’nın hedeflediği doğrultuda ilerlemesi için tüm paydaşların katkıları bizler için kıymetlidir.”


Geri Dön