19 / 04 / 2024

Kıbrıs'ın imar planlarında sona gelindi!

Kıbrıs'ın imar planlarında sona gelindi!

İçişleri Bakanı Baybars, Belediye Başkanları ile son aşamayı değerlenirdi. Baybars, Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı’nında sürecin sona gelindiğini söyledi.



İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, sona yaklaşılan Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı’nında sürecin başından bu yana izledikleri katılımcılık ilkesinden ödün vermeden bakanlığın çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Kıbrıs Haberci'nin haberine göre; imar planları özelinde İçişleri Bakanlığı olarak görüşlerinin özellikle merkeziyetçi bir anlayışla değil yerel yönetimlerinde imar planları süreçlerine etkin katılımları için her zaman önem verdiklerini belirtti. Bu amaç kapsamında yerel yönetimlerle en baştan bir işbirliği protokolü imzaladıklarını sözlerine ekleyen Baybars, bu imzalanan dörtlü protokolle de hem Mağusa, hem İskele hem de Yeniboğaziçi Belediyesinin imar ekipleri, mühendisleriyle Şehir Planlamanın İmar ekinin ortak çalışmasını sağlayacak bir mutabakat metni hazırladıklarını ifade etti. Bu ortak çalışmalar kapsamında sürecin en başından bu yana belediye başkanları ve ekipleri ile birçok toplatı yaptıklarını hatırlatan Baybars, bu toplantıların sadece Lefkoşa’da değil, toplantıların bölgesel bazda da yapıldığını sözlerine ekledi.

“Halen en iyiyi nasıl yaparız diye belediye başkanlarımız ve ekipleriye istişare içerisinde çalışıyoruz” diye konuşan  Baybars, 150’den fazla katılımcının ve paydaşın olduğu bir ortamda ne merkezi karar vericilerin ne de yerel yönetimlerin ne de diğer kurum ve kuruluşların tüm taleplerinin bire bir tatmin edilmesinin mümkün olduğunu ancak ortak akılla en iyiyi bulmak için çalışmalarda bulunduklarını açıkladı.

 Kıbrıs ın imar planlarında sona gelindi!

Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı’nında, son güne kadar ortak akılla hareket edeceklerini belirten Bakan Baybars, “Yılların plansızlığına karşı katılımcı bir anlayışla çalışıldığını ve nihayetinde de ortak bir noktaya gelindiğini söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu.

Belediye Başkanlarıyla büyük oranda uzlaşma sağlandığını ve hep birlikte sona geldiklerini söyleyen Baybars, bu kapsamda sürecin en başından bu yana izlenilen katılımcı anlayış ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalarak gelinen aşamada iki gündür de çeşitli paydaşlarla istişare toplantılarına devam ettiklerini söyledi.

Bakan Baybars, önceki gün Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter,Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacilar ve dün ise İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile ayrı ayrı toplantılar düzenlediklerini açıkladı. Bakan Baybars, Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı’nında hem yerel yönetimlerin ekipleri hem de şehir planlama ekibinin katılım sağlamasıyla son istişareleri hayata geçirdiklerini söyleyip “Amacımız planlı büyüyen, insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek bir planı yürürlüğe koymaktır” diye konuştu.


Geri Dön