25 / 04 / 2024

Kıbrıs'ın yeni imar planları için eylem hazırlığı!

Kıbrıs'ın yeni imar planları için eylem hazırlığı!

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa – İskele – Yeniboğaziçi İmar Planı’nın yayınlanmamış olması nedeniyle eylem yapacaklarını duyurdu.



Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, bir basın toplantısı düzenleyerek Mağusa – İskele – Yeniboğaziçi İmar Planı’nın yayınlanmamış olması nedeniyle yapacakları eylemleri açıkladı.

Detay Kıbrıs'ta yer alan habere göre; müteahhitler Birliği’nin üyeleriyle beraber 6 Şubat Perşembe günü araçlı eylem yapacağını açıklayan Gürcafer, tapu devirlerini ve devlete olan tüm vergileri de durdurma kararı da aldıklarını kaydetti. Toplantıda Birlik Yönetim Kurulu üyeleri ve Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgesinde faaliyet gösteren müteahhitler de hazır bulundu. 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, bugün 15.30’da Birlik Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, müteahhitlerin araçlı eylem yapacağını açıkladı.

“Bir yıl önce, ülkemizin en büyük sorunlarından olan plansızlığı sona erdirmeye katkı koymak için heyecanla yola çıktık ancak neticede ciddi bir kaos ile karşı karşıya kaldık” diye konuşan Gürcafer, Müteahhitler Birliği’nin süreç boyunca yapıcı olduğunu açıkladı. Gelinen noktada kimsenin sorunu çözmek için çaba sarfetme niyetinde olmadığını ve hükümet edenlerin sadece seçim derdinde olduğundan bahseden Gürcafer, ‘bu sorunla seçimden sonra ilgilenileceği’ mesajını aldıklarını açıkladı. “Kaç kişi işşiz kalacak, Sosyal Sigortalar Dairesi ne kadar işsizlik ücreti ödemek durumunda kalacak düşünen var mı?” diyen Gürcafer, seçim gailesinin ülke ekonomisi gailesinin önüne geçtiğini açıkladı. Defalarca yetkililerle görüştüklerini ve teknik olarak sorunun ne olduğunu anlamaya çalıştıklarından bahseden Gürcafer, ne Başbakanın ne de diğer yetkililerin itirazlarının ne olduğunu öğrenemediklerini açıkladı.

Gürcafer, sözlerine şu şekilde son verdi:

“Bu konunun bekleme lüksü yoktur. Sorunun seçim sonrasına ötelenmesi demek inşaat sektörünün ve ülke ekonomisinin ciddi şekilde yara alması demektir. Birçok çalışanın işsiz kalması demektir. Bunu yetkililere defalarca anlatmamıza rağmen bir adım atılmıyor. Artık eylemden başka çaremiz kalmamıştır. Perşembe günü ada genelinden üyelerimiz araçları ile Lefkoşa’da buluşacak ve Başbakanlık önüne gidecektir. Ayrıca tarafımızdan Devlete açılacak tazminat davaları da gündemimizdedir. Bunun dışında tapu devirlerini ve Devlete ödediğimiz tüm vergileri de durduracağımız kamuoyu ile paylaşırız.” 


Geri Dön