28 / 03 / 2024

boğaziçi zirvesi tarihi

boğaziçi zirvesi tarihi

İstanbul 10'uncusu 27-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Boğaziçi Zirvesi'ne sayılı günler kaldı. 90 bin ülkeden 3 binin üzerinde katılım olması beklenen zirvede çok ciddi iş birliği anlaşmalarının imzalanmasını bekleniyor...

10’uncu Boğaziçi Zirvesi’nde gayrimenkulde önemli iş birlikleri gerçekleşecek!

İstanbul 10'uncusu 27-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Boğaziçi Zirvesi'ne sayılı günler kaldı. 90 bin ülkeden 3 binin üzerinde katılım olması beklenen zirvede çok ciddi iş birliği anlaşmalarının imzalanmasını bekleniyor...

Yeni Boğaziçi yasasıyla tarihi binalar da yıkılabilecek!

İstanbul Boğazı’ndaki tüm yetkilerin İBB’den Cumhurbaşkanlığı’na devredilmesini öngören yasa tasarısı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Hukukçular, yasa tasarısındaki yeni maddeler ile tarihi binaların yıkım ve restorasyonunun da Boğaziçi Başkanlığı'nın kontrolünde olacağını söyledi...

İmar barışına Boğaziçi ve Tarihi Yarımada rötuşu!

Son günlerin ana gündem maddesi olan imar barışı düzenlemesi İstanbul'da Boğaziçi ile Tarihi Yarımada'daki bazı alanlarda uygulanmayacak...

2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi 19 Ekim'de Boğaziçi’nde!

2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi 19 Ekim 2017'de GYODER iş birliğiyle Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de gerçekleşiyor.

Suudi Arabistan’ın 2030 planı Boğaziçi Zirvesi'nde konuşulacak!

90 ülkeden iş ve siyaset dünyasının katılacağı Boğaziçi Zirvesi’nin bu yılki ana konusu Suudi Arabistan ve ülkenin 2030 yılı dönüşüm programı olacak.

Galataport tarihi yarımada ve Boğaziçi’ni dünyayla buluşturma projesidir!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Galataport Projesi alanını inceledi. Demircan, “Galataport yalnızca Tophane, Karaköy ve Beyoğlu’nun değil, tüm tarihi yarımada ve Boğaziçi’ni dünya turizmiyle buluşturma projesidir” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi inşaat ekonomisi zirvesi 13 Ocak'ta!

13 Ocak Çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan İnşaat Ekonomisi Zirvesi, Türkiye’de inşaat sektörü konusunda öncü bir etkinlik olma iddiasıyla yola çıkarak büyük isimleri bir araya getirecek.

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Ekonomisi Zirvesi 13 Ocak'ta!

GYODER’in desteğiyle 13 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Ekonomisi Zirvesi, ‘İnşaat Sektörü'nün; geçmişi, bugünü ve geleceğiyle kapsamlıca incelemeyi amaçlıyor.

6. Boğaziçi Zirvesi'nde Uluslararası Müteahitlik Paneli yapıldı!

6. Boğaziçi Zirvesi’nde ele alınan, refah seviyesini artırmada önemli rol oynayan sektörlerden biri de inşaat oldu. Katılımcılar “Uluslararası Müteahitlik Paneli”nde sektörün refaha ulaşmadaki öneminden bahsetti.

6. Boğaziçi Zirvesi'nde Katar'daki yatırım fırsatları değerlendirilecek!

Bu yıl 80 ülkenin siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla ve "Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah" temasıyla düzenlenecek "6. Boğaziçi Zirvesi" 9-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

6. Boğaziçi Zirvesi Uluslararası Müteahitlik Paneli 9 Aralık'ta!

Türkiye’nin yanı sıra, 80 farklı ülkenin iş ve siyaset dünyasını bir araya getiren 6. Boğaziçi Zirvesi, bu yıl 9-11 Aralık tarihleri arasında “Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah” temasıyla düzenleniyor.

1929 yılında Boğaziçi harap oluyormuş!

1929 yılında Boğaziçi, ihmal ve bakımsızlıktan harap olmaktaymış. Ortaköy ve Beylerbeyi rıhtımları bakımsız haldeymiş. Tarihi büyük yalılar para etmediğinden yıkılarak enkazı satılıyormuş, ayakta duran yalılar ise depo olarak kullanılıyormuş.

1959 yılında Boğaziçi'nin Anadolu Yakası'na ait imar planı hazırlanmış!

1959 yılında Boğaziçi'nin Anadolu Yakası'nda tatbik edilecek imar planı hazırlanmış. Planda, tarihi yalılara dokunulmayacakmış fakat yeni binalar istimlak edilecekmiş. Muhtelif kısımlarda yoldan denizin görülmesi için yalı aralarındaki sahalar park yapıla

boğaziçi zirvesi tarihi Haberi

boğaziçi zirvesi tarihi

Uluslararası İşbirliği Platformu’nun (UİP) düzenlediği ve T.C. Cumhurbaşkanlığı yönetiminde 27-29 Kasım tarihlerinde "Yeni Bir Dünya Düzenine Doğru" temasıyla gerçekleşecek olan 10'uncu Boğaziçi Zirvesi öncesi açıklamalarda bulunan UİP'in kurucusu Cengiz Özgencil, zirveye bu sene çok yoğun bir talep olduğunu söyledi.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, şimdiye kadar 87 ülkenin katılımının onaylandığını ve bu sayının zirve gününe kadar 90'a ulaşacağını öngördüklerini söyleyen Özgencil, 3 gün sürecek 32 panele, çoğunluğu yabancı devlet adamları, akademisyenler, bürokratlar ve iş insanlarından oluşan 130'dan fazla konuşmacının katılacağını belirtti. Özgencil, zirveye toplamda 3 bin kişiden fazla bir katılım gerçekleşeceğini söyledi.

Zirvede Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, İspanya eski Başbakanı Rodriguez Zapatero ve Kolombiya eski Başkanı Andres Pastrana Arango gibi isimlerin yanında mevcut devlet başkanları, bakanlar, prensler ve önemli...