23 / 04 / 2024

bolu ev fiyatları 2020

bolu ev fiyatları 2020

Bolu'da 2020 yılında 1 milyon 270 bin konut, alıcısının bekliyor. Bu durumda, gayrimenkul sektöründe yeni bir fon kurulması önerildi.

TOKİ Bolu projesi için tarih belli oldu! O ilçeye tam 139 konutluk yeni proje müjdesi!

Dar gelirlileri düşük taksitler ve peşinatlarla ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bolu projesi için tarih açıklandı. İşte 139 konutluk TOKİ Bolu projesi detayları...

Bolu'da kira fiyatları tavan yaptı!

Türkiye genelinde artan kira ücretleri Bolu'yu da etkiledi. Bölgede çok sayıda emlakçı kiralık ev arayan öğrencilere yurtta kalın uyarısını yapıyor. 

Gölcük Tabiat Parkı’nda terk edilen 25 bungalov ev ne olacak?

Gölcük Tabiat Parkı’nda 2018'de 7 milyon TL harcanarak yapılan fakat daha sonra mahkemenin yürütmeyi durdurma ve yıkılma kararı alması üzerine atıl durumda kalan 25 adet bungalov ev çürüyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, projeye en başından itibaren karşı çıktıklarını belirtti.

Bolu'da yangında 2 çocuklarını kaybeden aileye ev yardımı yapılacak!

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki yangına ilişkin olarak "Ailenin tamamen yanmış olan evinin yerine modern bir ev yaptırmayı planlıyoruz" dedi.

Bolu'daki hortumda 12 ev hasar gördü!

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yer alan Taşkesti beldesinde, pazar günü etkili olan hortumda, 12 evde hasar meydana geldi. Bölgede hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi.

Bolu'da ruhsatsız kilise ev mühürlendi!

Bolu'da çoğunlukla Hristiyan vatandaşların ibadetlerini ettiği kilise ev izinsiz olduğu nedeniyle Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi.

Alemdar İnşaat Yapı Mobilya ve Ev Tekstili Fuarı'na katılacak!

Bolu'nun önemli inşaat şirketlerinden biri olan Alemdar İnşaat, Yapı Mobilya ve Ev Tekstili Fuarı'na katılacak. Fuar 25-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bolu'da ev satışı kanlı bitti!

Bolu Gölyüzü Mahallesi’nde iki kişi arasında ev alım satım meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışma kanlı bitti.

Bolu’da dar gelirliler ev sahibi olacak!

Ev sahibi olmak isteyen Bolululara müjdeli haberleri peş peşe veren Cumhur İttifakı AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, TOKİ projesi için başvuruların başladığını söyledi.

Merve Boluğur Bebek'te kiralık ev arıyor!

Önceki gün Bebek'te görüntülenen oyuncu Merve Boluğur'un kiralık ev arayışına girdiği öğrenildi. Emlakçı emlakçı gezen Boloğur, denize sıfır konumda bir ev arıyor.

2017'de her 57 kişiden biri ev aldı!

Türkiye genelinde 2017 yılında gerçekleşen konuş satışları performansları değerlendirdi. Verilere göre, Tükiye'de her 57 kişiden biri ev alırken Bolu ve Yalova'da ise her 12 konuttan bir satıldı.

Merve Boluğur evi tamamen boşalttı!

Murat Dalkılıç'la boşanma aşamasında olan Merve Boluğur, geçtiğimiz ay eşiyle yaşadığı Yeniköy'deki daireden ayrılıp yeni bir ev aramaya başlamıştı.

Bolu’da yayla evlerinin yıkım kararına tepki!

Bolu’da Yakuplar Köyü Yaylası’nda bulunan 4 ev için yıkım kararı çıktı. Yıkım kararıyla şok olan köylüler için destek git gide büyüyor.

bolu ev fiyatları 2020 Haberi

bolu ev fiyatları 2020

Bolu'nun Sesi Gazetesi yazarı ve İktisatçı Belgin Özer, bugünkü yazısında ''İnşaat müteahhitlerimiz'' konusu kaleme aldı. İşte o yazı...

Yıl 2020. Yurdumuzdaki 1.270.000 konut alıcısını bekliyor. Şehrimizde kaç müteahhidin kaç dairesi satılamadı? Bunlara yapılan yatırım 1 milyar TL olarak hesaplanıyor. Bu tutarın yüzde 80’i şehir dışından gelen malzemelerle ilgili. Finansmanın yüzde 30’u özsermaye, kalanı malzeme satanlara, bankalara, işçilere, inşaat halinde daire satın alanlara ait. Özsermayenin yüzde 50’si de şehir dışından gelme (rakamlar tahmini ve yaklaşıktır).  

Bu duruma; liberal ekonomi devlet politikası ile arsa bolluğu neticesi ve yurt çapında gelindi.  

Ortaya çıkan sorunlar neler?..  

- Banka borçlarının ödenememesi, 

- Malzeme ödemelerinin yapılamaması, 

- İşçilerin işsiz kalması, alacaklarını alamamaları, 

- Yukarıdaki bütün unsurların piyasanın tamamını etkilemesi. 

Bu sorunların altında müteahhitler eziliyor. İcralar, iflaslar, kredili sahte alışverişler, gizli...