23 / 04 / 2024

Bolvadin Alaca imar

Bolvadin Alaca imar

Bolvadin Belediyesi tarafından başlatılan bir çalışma ile Alaca Mahallesi'nde imar uygulaması için start verildi. Yetkililer, bu alanda Bucak mahallesine açılacak yolun kısa sürede hizmete gireceğini ifade ettiler.

İmar planı rantını kamu alacak!

Bakan Özhaseki, imar planı tadilatlarında ortaya çıkan rantı kamunun alacağını belirterek “Bunu belediye meclisleri hesaplasın. Belediyeye resmi olarak yatırsınlar” dedi. Milliyet Gazetesi Köşe yazarı Abdullah Karakuş bugünkü köşesinde 'Tadilatın rantını kamu alacak' konusuna değindi.

Bolvadin Alaca'da imar uygulaması başladı!

Bolvadin Belediyesi tarafından başlatılan bir çalışma ile Alaca Mahallesi'nde imar uygulaması için start verildi. Yetkililer, bu alanda Bucak mahallesine açılacak yolun kısa sürede hizmete gireceğini ifade ettiler.

Bolvadin'de imar çalışmaları sürüyor!

Çarşı merkezinde 'gıllak pasajı' olarak bilinen alanın modern bir işyerine dönüşmesi şehirde yaşayanları umutlandırdı.

İmar durumu belgesi nereden alınır?

İmar durumu belgesi, belli bir arsada yapılması istenen yapının imar planlarında alacağı şekli ve ne amaçla kullanılabileceğini gösteren belge oluyor. Peki, imar durumu belgesi nereden alınır? İmar durumu belgesi nasıl alınır?

İmar durumu belgesi nasıl alınır?

İmar durumu belgesi, belli bir arsada yapılması istenen yapının imar planlarında alacağı şekli ve ne amaçla kullanılabileceğini, söz konusu arsanın yapılanma koşullarını gösteriyor. Peki, imar durumu belgesi nasıl alınır?

Bolvadin Belediyesi Şubat toplantısında imar kararları alındı!

Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçe Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı yapıldı, toplantıda ilçe adına önemli kararlar alındı. Belediye Başkanı Fatih Kayacan'ın Başkanlığında yapılan toplantıda çok sayıda madde karara bağlandı.

Bolvadin Belediye Meclisi toplantısında imar planı görüşüldü!

Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçe Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı yapıldı, toplantıda ilce adına önemli kararlar alındı. Toplantıda imar planına yönelik fikirler görüşüldü.

Manisa Alaca Hamamı çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Alaca Hamamı’nı gün yüzüne çıkarmak amacıyla önceki dönem başlattığı kamulaştırma çalışmaları, hamamın batı cephesiyle devam etti. Bu kapsamda imar planında yeşil alanda kalan 3 katlı bina ile ön tarafında bulunan a

Bolvadin'deki yıllardır beklenen bina ortadan kaldırıldı!

Bolvadin'deki yıllardır beklenen bina ortadan kaldırıldı. Bolvadin Alkaloid Fabrikası kavşağında bulunan binanın istimlaki yapılmış ancak yıkım işlemi gerçekleştirilmemişti. İlgililer imar uygulaması doğrultusunda binanın ortadan kaldırıldığı belirttiler.

Belediyeler, imar mevzuatına göre yüzde 40'tan fazla değer artış payı alacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün şeffaflık paketini açıklarken, imar planlarında oluşan haksız kazancın önüne geçileceğini ve değer artışından kamunun pay alacağını söylemişti. Bu konudaki çalışmaların detayları belli oldu.

1930 yılında İstanbul'un imarı için bir komisyon toplanacakmış!

1930 yılında İstanbul'un imarı ve istikbalde alacağı şekli tayin için bir komisyon toplanacakmış. Belediye'de yetkili bir kişi ise şehirciliğin, belediyeciliğin çok üstünde bir iş olduğunu söyleyerek şehircilik uzmanının getirilmesini istiyormuş.

İBB, 30 imar planı değişikliğini görüşecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi bugün 30 nazım imar planı değişikliği teklifini değerlendirecek. İşte İBB Meclisi'nin ele alacağı imar planı değişikliği teklifleri ve toplantı saati...

Hazırlanan imar planına göre 1938 yılında İstanbul'un alacağı şekil!

1938 yılında hazırlanan imar planı uygulanacakmış. Beyazıt taraflarına İlim ve Süleymaniye'de Sinan Siteleri kurulacakmış, geniş caddeler meydanlar açılacak, Lunaparklar yapılacakmış. Sultanahmet Meydanı'na 140 metrelik abide yapılacakmış.

Bolvadin Alaca imar Haberi

Bolvadin Alaca imar

Bolvadin Belediyesi tarafından başlatılan bir çalışma ile Alaca Mahallesi'nde imar uygulaması için start verildi. 


Alaca Camii karşısında bulunan ve uzun yıllardır bekletilen yol açmasının başlatıldığını belirten Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, bu alanda Bucak mahallesine açılacak yolun kısa sürede hizmete gireceğini ifade ettiler.


Afyon Gazete...