26 / 04 / 2024

Borç karşılığı tapu verilir mi

Borç karşılığı tapu verilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Rahmetli babam tapu üzerindeki 4 katlı binayı baskıyla vermek zorunda kalıyor. Borç, mülkiyetin 5’te 1’i bile değil ve tapuda işlem yapılırken hiç bir ücret ödenmiyor. Dekont vs de yok. Biz bu tapumuzu nasıl geri alırız?' sorusunu yanıtladı.

Tapu belgesi nasıl çıkarılır?

Tapu belgesi nasıl çıkarılır? Tapu belgesi e-Devletten çıkarılır mı? soruları tapu da işi olan ve tapu belgesi çıkarılması gerekli kılan durumlar bulunmaktadır. Peki Tapu belgesi nasıl çıkarılır?

Kredi borcu olan kişinin gayrimenkulleri borç karşılığı satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kullanılan krediler takibe düştüğünde borçlunun gayrimenkullerinin satılıp satılamayacağını kaleme aldı. 

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit arasında imzalanıyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Eyüpsultan Belediyesi borçlarına karşılık belediye binasını devretti!

Eyüpsultan Belediyesi vadesi geçmiş vergi borçlarına karşılık tescilli eski belediye binasını hazineye devretti. Belediyenin 14 milyon 938 bin TL'lik vergi borcu silindi.

Belediye taşınmazlarından borçlarına karşılık Bakanlıkça satın alınanların sayısı TBMM'de!

2010-2021 yılları arasında belediyelere ait taşınmazlardan borçlarına karşılık Bakanlıkça satın alınanların sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Belediyesi vergi borçlarına karşılık arazilerini devir mi etti?

Üsküdar Belediyesi'nin gelecek dönemlerde oluşacak vergi borçlarına karşılık Çengelköy ve Bulgurlu’daki iki arazisini Maliye Hazinesi’ne devrettiği iddia edildi. 

Esenler Belediyesi’nin borçlarına karşılık daire verme kararına CHP’den tepki!

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan prim ve vergi borçlarına karşılık olarak Ömür İstanbul projesinde kendisine ait çok sayıda konutu vermeyi planlayan Esenler Belediyesi'ne CHP'den tepki geldi.

Borç karşılığı verilen tapu nasıl geri alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Rahmetli babam tapu üzerindeki 4 katlı binayı baskıyla vermek zorunda kalıyor. Borç, mülkiyetin 5’te 1’i bile değil ve tapuda işlem yapılırken hiç bir ücret ödenmiyor. Dekont vs de yok. Biz bu tapumuzu nasıl geri alırız?' sorusunu yanıtladı.

Mehmet Keleş'in borçlarına karşılık 47 konut satıldı!

Eski Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş'in borcu karşılığında belediyeye ait olan 47 daire de borca karşılık belediyenin işlerini yapan firmalara satıldı.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapu harcı!

Kat karşılığı sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi tarafların isteğine bağlı oluyor. Sözleşmesinin şerhi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapu harcı!

Tapu ipoteği karşılığı kredi şartları!

Bankalardan nakit ihtiyacı için ya da konut satın almak için kredi kullanılabiliyor. Kredi türleri arasında tapu ipoteği karşılığı kredi da yer alıyor. Peki, tapu ipoteği karşılığı kredi şartları nelerdir?

Tapu ipoteği karşılığı kredi veren bankalar!

Bir taşınmaz mal teminat olarak gösterilerek bankalardan konut kredisi veya ihtiyaç kredisi kullanılabiliyor. Hangi bankalar tapu ipoteği karşılığı kredi veriyor? İşte tapu ipoteği karşılığı kredi veren bankalar..

Tapu ipoteği karşılığı kredi nedir?

Tapu ipoteği karşılığı kredi kullanmak için gerekli belgeler ile birlikte kredi kullanılmak istenen bankaya müracaat ediliyor. Peki, tapu ipoteği karşılığı kredi nedir? Tapu ipoteği karşılığı kredi için ne gerekir?

Borç karşılığı tapu verilir mi Haberi

Borç karşılığı tapu verilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun'Rahmetli babam tapu üzerindeki 4 katlı binayı baskıyla vermek zorunda kalıyor. Borç, mülkiyetin 5’te 1’i bile değil ve tapuda işlem yapılırken hiç bir ücret ödenmiyor. Dekont vs de yok. Biz bu tapumuzu nasıl geri alırız?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Rahmetli babam 2009 yılında şahsi borcunu ödeyemediğinden, borca dair her hangi bir senet, yazı, imza vs olmaksızın kendi üzerine ait olan hisseli tapu üzerindeki 4 katlı binayı bizim bilgimiz olmadan biraz baskıyla vermek zorunda kalıyor. Borç, mülkiyetin 5’te 1’i bile değil ve tapuda işlem yapılırken hiç bir ücret ödenmiyor. Dekont vs de yok. Biz bu tapumuzu nasıl geri alırız? ● K.B.

Okuyucumun babası, kendisinin hissesi bulunan gayrimenkuldeki hissesini borcuna karşılık devretmiş....