25 / 04 / 2024

Belediye taşınmazlarından borçlarına karşılık Bakanlıkça satın alınanların sayısı TBMM'de!

Belediye taşınmazlarından borçlarına karşılık Bakanlıkça satın alınanların sayısı TBMM'de!

2010-2021 yılları arasında belediyelere ait taşınmazlardan borçlarına karşılık Bakanlıkça satın alınanların sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2010-2021 yılları arasında belediyelere ait taşınmazlardan borçlarına karşılık Bakanlıkça satın alınanların sayısına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Ağbaba, ''Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.'' diye konuştu.

Ağbaba, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre belediyelerin bu kanun kapsamına giren borçlarına karşılık taşınmazları Hazine ve Maliye Bakanlığınca satın alınabilmektedir. Belediyelerin bu Kanun kapsamına giren borçları böylece terkin edilmektedir.''

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın soruları:
1. 2010-2021 yılları arasında yıllara göre, belediyelere ait kaç adet taşınmaz mülk vergi borçlarına mahsuben idareye devredilmiştir? Devir işlemine konu olan bu taşınmazlar hangi belediyelere aittir ve değerleri nedir? 
2. 2010-2021 yılları arasında belediyelerin vergi borçlarına mahsuben devredilen taşınmazların kaçı “ibadet yeri” olarak geçmektedir? 
3. Bahsi geçen devir işleminde ibadet yerlerine hangi kriterlere göre paha biçilmektedir? Türkiye'de bu şekilde borç karşılığı cami devreden kaç belediye vardır? Kaç cami borç karşılığı devredilmiştir? 
4. 2010-2021 yılları arasında belediyelere ait camilerin satışlarından kamu idareleri ne kadarlık bir gelir elde etmiştir? 


Geri Dön