26 / 04 / 2024

Borç karşılığı verilen tapu nasıl geri alınır

Borç karşılığı verilen tapu nasıl geri alınır

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Rahmetli babam tapu üzerindeki 4 katlı binayı baskıyla vermek zorunda kalıyor. Borç, mülkiyetin 5’te 1’i bile değil ve tapuda işlem yapılırken hiç bir ücret ödenmiyor. Dekont vs de yok. Biz bu tapumuzu nasıl geri alırız?' sorusunu yanıtladı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman? Liseliler 750 , üniversiteliler 1.250 TL karşılıksız para alacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere verilen karşılıksız bursun detayları ortaya çıktı. İşte ödemelere ilişkin merak edilenler...

Kredi borcu olan kişinin gayrimenkulleri borç karşılığı satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kullanılan krediler takibe düştüğünde borçlunun gayrimenkullerinin satılıp satılamayacağını kaleme aldı. 

Eyüpsultan Belediyesi borçlarına karşılık belediye binasını devretti!

Eyüpsultan Belediyesi vadesi geçmiş vergi borçlarına karşılık tescilli eski belediye binasını hazineye devretti. Belediyenin 14 milyon 938 bin TL'lik vergi borcu silindi.

Belediye taşınmazlarından borçlarına karşılık Bakanlıkça satın alınanların sayısı TBMM'de!

2010-2021 yılları arasında belediyelere ait taşınmazlardan borçlarına karşılık Bakanlıkça satın alınanların sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Belediyesi vergi borçlarına karşılık arazilerini devir mi etti?

Üsküdar Belediyesi'nin gelecek dönemlerde oluşacak vergi borçlarına karşılık Çengelköy ve Bulgurlu’daki iki arazisini Maliye Hazinesi’ne devrettiği iddia edildi. 

Esenler Belediyesi’nin borçlarına karşılık daire verme kararına CHP’den tepki!

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan prim ve vergi borçlarına karşılık olarak Ömür İstanbul projesinde kendisine ait çok sayıda konutu vermeyi planlayan Esenler Belediyesi'ne CHP'den tepki geldi.

Borç karşılığı verilen tapu nasıl geri alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Rahmetli babam tapu üzerindeki 4 katlı binayı baskıyla vermek zorunda kalıyor. Borç, mülkiyetin 5’te 1’i bile değil ve tapuda işlem yapılırken hiç bir ücret ödenmiyor. Dekont vs de yok. Biz bu tapumuzu nasıl geri alırız?' sorusunu yanıtladı.

4 soruda müteahhite kat karşılığı verilen arsalarda vergisel durum!

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, müteahhite kat karşılığı verilen arsalarda vergisel durumu 4 soruda tüm detaylarıyla açıkladı. İşte 4 soruda müteahhite kat karşılığı verilen arsalarda vergisel durum...

Mehmet Keleş'in borçlarına karşılık 47 konut satıldı!

Eski Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş'in borcu karşılığında belediyeye ait olan 47 daire de borca karşılık belediyenin işlerini yapan firmalara satıldı.

AOÇ’nin 10 yıllık kullanım hakkı 29 yıla çıkarılıyor!

Atatürk Orman Çiftliği nin (AOÇ), Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 10 yıllığına verilen kullanım hakkı 29 yıla çıkarılıyor. AOÇ’nin, süre uzatımına ilişkin AK Parti milletvekilleri Murat Alparslan ile Jülide Sarıeroğlu tarafından yasa teklifi verildi.

Niğde Bor Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak!

Bor Belediye Başkanlığı, Niğde'nin Bor ilçesinde kat karşılığı inşaat yaptıracak. Söz konusu inşaatın toplam bedeli 2 milyon 950 bin TL olarak belirlendi.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi müteahhidin sorumluluğu!

Kat karşılığı inşaat sözleşmeleri, iki tarafa borç yükleyen karma nitelikli sözleşmeler arasında yer alıyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi müteahhidin sorumluluğu nedir?

Veraset ilamı yeniden çıkarılır mı?

Varislerin mirasçı olduklarını kanıtlayan ve mahkemece verilen resmi bir belgeye veraset ilamı deniyor. Veraset ilamı kaybolursa yapılması gereken ne? Veraset ilamı yeniden çıkarılır mı?

Borç karşılığı verilen tapu nasıl geri alınır Haberi

Borç karşılığı verilen tapu nasıl geri alınır

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun'Rahmetli babam tapu üzerindeki 4 katlı binayı baskıyla vermek zorunda kalıyor. Borç, mülkiyetin 5’te 1’i bile değil ve tapuda işlem yapılırken hiç bir ücret ödenmiyor. Dekont vs de yok. Biz bu tapumuzu nasıl geri alırız?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Rahmetli babam 2009 yılında şahsi borcunu ödeyemediğinden, borca dair her hangi bir senet, yazı, imza vs olmaksızın kendi üzerine ait olan hisseli tapu üzerindeki 4 katlı binayı bizim bilgimiz olmadan biraz baskıyla vermek zorunda kalıyor. Borç, mülkiyetin 5’te 1’i bile değil ve tapuda işlem yapılırken hiç bir ücret ödenmiyor. Dekont vs de yok. Biz bu tapumuzu nasıl geri alırız? ● K.B.

Okuyucumun babası, kendisinin hissesi bulunan gayrimenkuldeki hissesini borcuna karşılık devretmiş....