25 / 04 / 2024

Borsa İstanbul bıst 100

Borsa İstanbul bıst 100

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi verileri açıklandı. Borsa İstanbul'da işlem gören Enka İnşaat'ın piyasa değeri 24 milyar 840 milyon TL olarak açıklandı.

BIST 100 endeksi dünya endekslerini geride bıraktı! Yılın en yüksek aylık kapanışı...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, şubat ayında yüzde 8,20 artarak ayı 9.193,69 puandan tamamladı ve tüm zamanların en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirdi.

Borsa yatırımcılarını ikiye ayıran Mert Başaran uyardı: İşi bilmeyenin sepeti büyük olmalı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün 9 bin 306,34 puanla rekor seviyeyi gördü. Borsadaki yükseliş yatırımcıları heyecanlandırırken Ekonomist Mert Başaran 'işi bilmeyenin sepeti büyük olmalı'' diyerek uyardı. 

Borsaya ilgi gösteren yabancılar hangi hisseleri artırdı? 

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar şirketlere ilgi göstermeye devam ediyor. Buna göre yabancı yatırıcılar geçen senenin ikinci yarısında bankacılık hisselerini öne çıkarmışlardı. Bu sene de BİST'te yer alan TÜM endeksindeki 514 hisseden 313’ünde pozisyon artmış durumda.

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, bazı hisselerdeki kayıplar da sürüyor. Yatırım Yolcusu X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarihi zirvelerinin yüzde 30 ve daha uzağında olan şirketleri listeledi. İşte borsa yükselirken, yatırımcısını güldürmeyen o hisseler…

BIST 100 endeksi yeni rekor seviyeyi gördü!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 8 bin 851,91 puan ile rekor seviyeleri gördüğü kaydedildi. 

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

2024’te hangi şirket ne kadar temettü verecek? 23 hissedeki temettü beklentisi açıklandı!

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi yükselişe geçerken yatırımcılar 2024 yılı temettü oranlarını araştırmaya başladı. Genç Temettü Yatırımcısı X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 23 şirket için aracı kurumların açıkladığı rakamları paylaştı.

Temettü ödeyen BIST elektrik şirketleri!

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması beklendiği belirtildi. Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı yaptığı paylaşımda temettü ödeyen BIST elektrik şirketlerini açıkladı.

14 yıllık borsacı 2024'te 14 büyük hissede hedeflerini açıkladı!

Yatırımcıların gündeminden düşmeyen Borsa İstanbul günün ilk yarısında yüzde 0,38 değer kaybederek 7.789,41 puana indi. Borsa'nın nasıl bir seyir izleyeceği merak edilirken, 14 yıllık borsacı 2024'te büyük hisselerde hedeflerini açıkladı....

Borsa İstanbul'da küçük ve büyük yatırımcılar arasında uçurum var!

Borsa İstanbul’da yatırımcıların portföy büyüklüklerine göre dağılımları büyük ve küçük yatırımcılar arasında büyük bir uçurum olduğunu ortaya çıkardı.

Borsa İstanbul'da hesap açan altın ve dolar yatırımcısı neden zarar etti? İşte cevabı!

Son zamanlarda Borsa İstanbul'da milyonlarca hesap açıldı. Bunlar arasında çok sayıda altın ve dolar yatırımcıları bulunuyor ve büyük bölümü de kaybetti. Peki ya neden? Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay sosyal medya hesabı X'ten açıkladı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi’nin konut kiralarında uygulanan artış oranı üst sınırının "adil” olmadığı yönündeki karar ev sahiplerini sevindirirken kiracıları üzdü. Peki, Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? İşte detaylar...

Kiracıları zor durumda bırakacak karar: Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarındaki kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. Bu kararın ardından Avukat Özgür Kip kararı değerlendirdi. Peki Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

Borsa İstanbul bıst 100 Haberi

Borsa İstanbul bıst 100

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 104.283 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarken, şirketlerin toplam piyasa değeri de 810 milyar liraya ulaştı


Geçen yılın aralık ayında başlayan ve üst üste 7 ay yükseliş trendinde olan BIST 100 endeksi, bu yükselişini temmuz ayında da devam ettirerek gördüğü en yüksek seviye rekorunu bugün 104.283 puana taşıdı.


Borsa İstanbul verilerinden derlediği bilgilere göre, 30 Aralık 2016 itibarıyla yaklaşık 616 milyar lira olan Borsa İstanbul'daki şirketlerin toplam piyasa değeri bugün gördüğü en yüksek seviye itibarıyla yaklaşık 810 milyarı liraya ulaştı.


Söz konusu dönemde Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin piyasa değerinde 194 milyar liralık değer artışı yaşandı. Borsada işlem gören en değerli 20 şirketin 2016 sonun itibarıyla 372,5 milyar lira olan piyasa değeri de, 488,6 milyar...