20 / 04 / 2024

Borsa İstanbul ile Nasdaq

Borsa İstanbul ile Nasdaq

İbrahim Turhan, Nasdaq OMX Group Inc. ile stratejik ortaklık anlaşması imzalamak üzere yürütülen müzakerelerde son aşamaya gelindiğini ve olağanüstü genel kurul toplantısında anlaşmanın detayları hakkında paydaşlara bilgi verileceğini bildirdi.

Borsa İstanbul'da halka arzlar durdu ama halka arz endeksi coştu!

Borsa İstanbul’da adeta ‘yeni yıl rallisi’ denilebilecek bir hareket yaşanırken  Gazeteci Dr. Barış Esen'den de halka arzlar ile ilgili bir paylaşım geldi. Barış Esen paylaşımında halka arzların durduğunu ama halka arz endeksinin coştuğunu belirtti.

Kızılbük GYO hisselerinde manipülasyon için sözleşme imzalanmış: İşte borsa tarihine geçen büyük oyun!

Borsa İstanbul’da küçük yatırımcının birikimlerini “fiyat oyunlarıyla” eriten manipülatörlerin aralarında imzaladığı yazılı sözleşme imzalandı. Mehmet Ali Ilıcak ile Bilal Turgut'un Kızılbük GYO hisseleri için yaptığı spekülasyon anlaşması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Borsa üst üste rekor kırdı! Tarihi zirveye ulaştı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 0,63 artışla 6.730,03 puan ile rekor seviyeden başladı.

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı rüzgarı: En çok hangi hisselerden alım yapıyorlar?

Borsa İstanbul'da yabancıların en çok alım yaptığı hisseler ile yabancı çıkışı yaşanan hisseler belli oldu. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul'da son durum ne? Sert yükseliş hedefleri revize etti! Yatırımcılar hemen göz atın!

Yatırımcılar, Borsa İstanbul ile ilgili beklentileri de sık sık araştırıyor. Peki Borsa İstanbul'da son durum ne? İşte ayrıntılar...

Borsa tüm zamanların en yükseğini gördü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,61 artış göstererek, 6.371,22 puan ile rekor seviyeden başladı.

Borsa İstanbul'da rekor kırıldı! Geçen hafta 300 bin yeni yatırımcı geldi! 

Borsa İstanbul’da artış sürerken, 2-9 Haziran haftasında 300 bin yeni yatırımcının geldiği belirlendi. Bu sene halka arzda da 25.9 milyar lira ile TL bazında şimdiden rekora imza atıldı. 

Borsa İstanbul yüzde 105 ile dünyada en fazla kazandıran borsa oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğince hazırlanan “Türkiye Sermaye Piyasası 2022” raporuna göre, Borsa İstanbul, 2022’de dünyadaki organize borsalar arasında, dolar bazında yüzde 105 ile en fazla kazandıran borsa oldu.

Borsa İstanbul, 2022 yılında dünyanın en fazla kazandıran borsası oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Borsa İstanbul’un dünyadaki borsalar arasında dolar bazında yüzde 105 ile en fazla getiriyi sağladığını açıkladı. Buna göre Borsa İstanbul 2022 yılında dünyanın gelir şampiyonu oldu.

Şirketler akın akın borsaya geliyor! Faizsiz finans kuruluşu Katılımevim de borsa yolunda!

Borsa İstanbul’da halka arz rüzgarı devam ediyor. Başvrusu SPK tarafından onaylanan Katılımevim halka açılıyor. Halka arzın 6-7 Haziran tarihlerinde, borsada satış yöntemi ile tamamının bireysel yatırımcılara yönelik gerçekleştirileceği belirtildi.

Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Ralli gelecek mi? Rakamlarla tek tek açıklandı! 

Seçimden sonra Borsa İstanbul'da yaşanabilecek gelişmeler ile ilgili öngörüler merak ediliyor. Peki Borsada ralli gelir mi? İşte ayrıntılar...

Borsa yükseliş trendinde! Hangi hisseler değer kazandı? En çok hangi hisseler geriledi?

Haftaya satışlar ile başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugün gelen alımlarla yeniden yükseliş trendine geçti. Endeks yüzde 1,97 oranında değer kazanarak günü, 4 bin 589 puandan kapattı.

Darphane’nin Altın Sertifikası ile piyasadaki gram altın arasındaki fiyat makası açılıyor!

Dolar kurunda bankalar ile serbest piyasa arasında oluşan kur farkından sonra şimdi de Borsa İstanbul'da işlem gören Darphane Altın Sertifikası ile piyasadaki altın fiyatları arasındaki fark açılmaya başladı.

Borsa İstanbul ile Nasdaq Haberi

Borsa İstanbul ile Nasdaq


Borsa İstanbul ile Nasdaq arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalamak üzere yürütülen müzakerelerde son aşamaya gelindi.


Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Nasdaq OMX Group Inc. ile stratejik ortaklık anlaşması imzalamak üzere yürütülen müzakerelerde son aşamaya gelindiğini ve olağanüstü genel kurul toplantısında anlaşmanın detayları hakkında paydaşlara bilgi verileceğini bildirdi.


Turhan yaptığı yazılı açıklamada, Borsa İstanbul AŞ'nin ilk genel kurul toplantısının, daha önce kamuoyuna duyurulduğu gibi 31 Aralık Salı günü Genel Müdürlük binasında yapılacağını bildirdi.


6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 138'inci maddesinin altıncı fıkrasının (c) bendinin, Türkiye sermaye piyasalarının dönüşüm ve gelişim vizyonu çerçevesinde borsaya, teknolojik dönüşüm, teknik bilgi ve yetkinlik aktarımı amaçlarıyla stratejik ortaklıklar kurma görev ve yetkisi verdiğini ifade eden Turhan, şunları kaydetti:


"Bu doğrultuda, dünyanın önde gelen borsalarından...