26 / 04 / 2024

Borsa istanbulun taş binasını kim yapacak

Borsa istanbulun taş binasını kim yapacak

İki kurum arasında Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Binası Yapımı ve Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi" imzalandı. Söz konusu bina, Yenibosna'da KUYAŞ'a ait arsa üzerinde inşa edilecek...

Borsa yatırımcıları aman dikkat! Uzmanlar uyardı iki gün bekleyin!

İstanbul Borsa'da iki haftalık düş trendi devam ediyor. Uzmanlar sene sonu olması sebebiyle gerçekleşen dalgalanmanın bir düşüş veya çıkış trendi anlamı taşımadığını ifade ediyor. 

Altın fiyatları tırmanışta! Altının kilogram fiyatı 1 milyon 873 bin 500 liraya kadar çıktı...

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram rakamı 1 milyon 873 bin 500 liraya kadar çıktığı bildirildi. İşte haberin detayları...

30 Ağustos 2023'te Borsa açık mı? Çarşamba günü borsada işlem yapılabilecek mi?

Yarın, 30 Ağustos Çarşamba günü, borsada işlem yapmayı düşünen kişiler Borsa İstanbul'un açık olup olmayacağı hakkında endişeler taşıyor. İşte 30 Ağustos 2023 yarın borsaların durumu...

Borsa haftaya farklı bir başlangıç yaptı: 21 Ağustos'ta BİST'te öne çıkan hisseler!

Yeni hafta, Borsa İstanbul'da hareketlilikle başladı. Kredi Kartı Merkezi'nin (KKM) kararıyla bankaların etkileneceği öngörülmesine rağmen, piyasa sürpriz bir tepki verdi. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul'da çifte rekor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 2 Ağustos Çarşamba günü tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirerek yüzde 1,26 oranında değer kazandı. Endeks, günü 7.258,54 puandan tamamlarken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 7.336,11 puana taşıdı.

Borsa İstanbul haftanın son gününü de rekorla açtı! Borsa güne 6.925,41 puandan başladı! 

Borsa İstanbul'da haftanın son günü de rekorla geldi. Bugün açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 69,31 puan yükselişle ve yüzde 1,01 değer kazancıyla 6.925,41 puanı gördü. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul yükselişini üst üste 5. haftaya taşıdı! Borsada beklenen rakamlar tek tek açıklandı! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, artış eğilimini üst üste 5. haftaya taşırken, analistler, genel seçimlerin ikinci turu sonrasında endeksin yaklaşık yüzde 46 yükseldiğinie ve yatırımcıların temkinli hareket etmesinin yararlı olduğuna dikkat çekti.

Faiz ve borsa yükseldi, dolar ve altın rekor kırdı! En çok kazandıran hisseler 17-21 Temmuz'da parlayanlar listesinde!

17-21 Temmuz haftasında Borsa İstanbul dalgalıydı. Yatırımcılar, karmaşık tablo ve yükseliş-düşüşlerle karşılaştı. Merkez Bankası faiz kararları dolar/TL kurunu rekor seviyelere taşıdı. Dolar ve altın fiyatları da oynak seyretti.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi borsa satışta! İşte 21 Haziran BIST 100 endeksi kapanış değeri!  

Borsa İstanbul, yarınki Merkez Bankası PPK toplantısı öncesi gelen satışlarla günü ekside kapadı. Endesk yüzde 1,23 oranında değer kaybederek 5 bin 186 puana kadar geriledi.

Borsa İstanbul'da panik havası! Borsa açılışta devre kesti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 6,38 düşüşle 4.489,58 puandan başlarken, değer kaybının yüzde 5'i aşması nedeniyle Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi devreye sokuldu.

Borsa İstanbul'dan altında 'Sınırlama' kararı! Deprem sonrası yeni önlem!

Altın ithalatı mal mukabili ödeme şekli ile yapılmayacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Borsa İstanbul AŞ Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Operasyonel Direktörlüğü, belirtilen koşulların sağlanmaması durumunda işlenmemiş altının Borsa saklama kasasına getirilmesi halinde ise iade prosed

Borsa İstanbul'dan flaş altın kararı! Sınırlama getirildi!

Borsa İstanbul AŞ Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Operasyonel Direktörlüğü, belirtilen koşulların sağlanmaması durumunda işlenmemiş altının Borsa saklama kasasına getirilmesi halinde iade prosedürünün uygulanacağını söyledi. 

Borsa İstanbul 5 gün aradan sonra güne nasıl başladı? Borsaya ilgi nasıl? Hangi hisseler yükselişte?

Deprem felaketinin ardından 8 Şubat Çarşamba günü kapatılan Borsa İstanbul bugün yeniden işlemlere başladı. BIST 100 endeksi, açılışta 263,81 puanlık artışla güne alıcılı bir seyirle başladı.

Borsa istanbulun taş binasını kim yapacak Haberi

Borsa istanbulun taş binasını kim yapacak

Borsa İstanbul'un Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Binası'nı Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları AŞ yapacak. 



İki kurum arasında Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Binası Yapımı ve Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi" imzalandı. Söz konusu bina, Yenibosna'da KUYAŞ'a ait arsa üzerinde inşa edilecek. 


Kuyumcukent Gayrimenkul 'ün KAP'taki açıklamasında, şirket ile Borsa İstanbul arasında "Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Binası Yapımı ve Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesinin, noter huzurunda imzalanarak yürürlüğe girdiği kaydedildi. 


Binanın, Bahçelievler Yenibosna köyündeki KUYAŞ'a ait arsa üzerinde şirket tarafından inşa edileceği belirtilen açıklamada, "Gerçekleştirilecek olan inşaat projesi kabuk & çekirdek şeklindedir. Bu proje ile ilgili inşaat ve gayrimenkul satış bedeli toplamı 17 milyon TL artı KDV'dir. İşin tamamlanma süresi, yapı ruhsatı alındığı tarihten itibaren 18 aydır" bilgilerine de yer...