19 / 04 / 2024

Borusan Houston

Borusan Houston

Borusan Mannesmann’ın Teksas’ın Houston kentinde kurduğu fabrika pazara hızlı giriş yaptı. Zorlu rakiplerin bulunduğu pazarda 130 milyon dolarlık ihale alan şirket, yeni fabrika ile ilk 5’e girmeyi hedefliyor.

Elinde altını ve doları olanların yüzü güldü! Yatırımcılara son dakika şoku!

Bu hafta yatırım araçlarından altın ve doların kazandırdığı belirlendi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok artış gösteren yüzde 24,48 ile Borusan Yatırım ve Pazarlama olarak açıklandı. İşte yatırımcıların merak ettiği o rakamlar...

Yerli Sanayi devi Borusan Gemlik'teki fabrikasını satıyor!

Yerli sanayi devi Borusan Boru, Gemlik tesisinde bulunan büyük çaplı boru imalat tesislerini satışa çıkardı.

Borusan EnBW Enerji ile Petrol Ofisi şarj istasyonu için anlaştı!

Yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten Borusan EnBW Enerji ve Petrol Ofisi elektrikli şarj istasyon ağı kurmak üzere stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Buna göre Petrol Ofisi’nin 2000 istasyonunda elektrikli şarj ünitesi kurulacak.

BMW Motorrad'ın yeni iki modeli Türkiye'de satışa çıkıyor: R 18 Roctane ve R 12 nineT

Borusan Otomotiv’in Türkiye temsilciliğini üstlendiği BMW Motorrad, saf sürüşü merkeze aldığı modeli BMW R 18 Roctane ile BMW Motorrad'ın 100. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan R 12 nineT modelleri için bir lansman düzenledi.

Sportif ve çevik BMW X1 sizi kendisine hayran bırakacak! Saygınlığı ön planda BMW X1 bayilerde

Hayalinizde bir BMW almak varsa, Borusan Otomotivin BMW Yetkili Satıcı Garantisi ile en çok 2 seneye kadar garanti kapsamında kullanma ve BMW'ye sunulan garanti paket alternatiflerini kullanma imkanını kaçırmayın. İşte 02 Mayıs 2023 fiyat listesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Borusan'a vergi incelemesi!

Borsa İstanbul şirketlerinden Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş.'ye 2018, 2019, 2020, 2021 dönemlerine ilişkin vergi kanunları yönünden sınırlı inceleme yapılacağı bildirildi.

MechTalks’un ikinci buluşmasında sektörün atması gereken adımlara dair öneriler paylaşıldı!

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD), Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD) ve Borusan Grup şirketlerinden Borusan Mannesmann’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen MechTalks etkinlikler serisinin ikincisi 24 Kasım tarihinde yapıldı. İşte detaylar...

Borsa İstanbul’da 12-16 Eylül tarih aralığında en çok prim yapan 3 hisse!

Borsa İstanbul'da bu hafta yüzde 4,09'luk bir düşüş gerçekleşti. Buna rağmen Borusan Yatırım Pazarlama, Parsan Makina Parçaları Sanayi ve ASELSAN'ın hisseleri bu haftanın en çok yükselen hisseleri oldu.

Yeni MINI Cooper modelleri Mayıs'ta Türkiye'de!

Borusan distribütörlüğünün yaptığı açıklamaya göre, MINI Cooper yenilenen versiyonlarını Türkiye yollarında görmeye sayılı günler kaldı. Peki yenilenen MINI Cooper versiyonları ne zaman Türkiye'de satışa sunulacak? Modellerin özellikleri neler? Detaylar haberimizde...

Whitney Houston'ın Atlanta Georgia'daki evi 175 bin dolara satıldı!

Şarkıları ve benzersiz sesiyle müzik dünyasına damga vuran Whitney Houston'ın sahibi olduğu, onun ölümünün ardından da kızı Bobbi Kristina Brown'a miras kalan konut, üç senedir satıştaydı. Houston'ın Atlanta Georgia'daki evi 175 bin dolara satıldı.

Reysaş GYO Serik'teki deposunu 15 milyon TL'ye kiraya verdi!

Reysaş GYO, Antalya Serik'te bulunan 42 bin 483 metrekare deponun 11 bin 806 metrekare depolama alanı "Borusan Lojistik Dağıtım Depolama Taşımacılık ve Ticaret A.Ş."ye 5 seneliğine 15 milyon TL'ye kiraya verildi. 

Reysaş GYO Tuzla'daki deposunun açık alanını 5 milyon TL'ye kiraya verdi!

Reysaş GYO'nun portföyünde bulunan İstanbul İli Tuzla İlçesi Tepeören Mahallesi 1586 Parseldeki 5.215 metrekarelik açık saha alanı Borusan Lojistik Dağıtım Depolama Taşımacılık ve Ticaret A.Ş.'ye kiraya verildi. 

Ofislerde değişim rüzgarı esiyor!

Pandemi süreci ofis sektöründe değişim rüzgarları estiriyor. Mey İçki’den Borusan’a, Miele’den Allianz’a kadar yerli ve yabancı şirketler alan küçültme, uydu ofise geçme gibi yeni uygulamalar alınıyor.

Borusan Houston Haberi

Borusan Houston

Borusan Holding 32 yıl önce boru satmak için ofis açtığı Teksas’a bağlı Houston şehrine bu kez 150 milyon dolarlık fabrika yatırımı ile döndü. 1 yıl gibi kısa sürede tamamlanan ve Nisan 2014’ten itibaren deneme üretimine başlayan fabrikanın son olarak Isıl İşlem Tesisi de devreye alındı. Fabrika, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, Holding CEO’su Agah Uğur ve Borusan Mannesmann İcra Kurulu Başkanı Semih Özmen’in de katıldığı bir basın gezisiyle kapılarını Türk gazetecilere açtı. Toplantıda verilen bilgiye göre petrol ve kaya gazı  sondaj boruları için kurulan fabrika şu an sadece yüzde 30 kapasiteyle çalışıyor.


Vergi için dava açıldı


Ancak fabrika bine yakın kaya gazı üretim şirketinin faaliyet gösterdiği ABD pazarında ilk 10 ayda 130 milyon dolar ciro yapmayı başardı. Fabrikanın önümüzdeki...