28 / 03 / 2024

boş arsanın emlak vergisi ne kadar

boş arsanın emlak vergisi ne kadar

Vergi kanunları gereğince gelir getirmeyen boş arsanın gelir vergisi olmuyor. Gelir getirmediği için Mart ayında Beyanname verilme de verilmiyor. Peki, boş arsanın emlak vergisi olur mu?

Altın Emlak Temeltaş ile proje satışı yapacak!

Altın Emlak ile Temeltaş Gayrimenkul Geliştirme şirketleri markalı proje satışında işbirliği gerçekleştiriyor. Yakın zamanda lansmanı gerçekleştirilen “Altın Proje” ile, Altın Emlak müşterileri 20 farklı proje hakkında detaylı bilgi alabilecek, yatırım yapacak.

Altın Emlak’ın kurucusu Nuri Özelmacıklı vefat etti!

Altın Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özelmacıklı, 23 Kasım pazartesi geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Egy Altın Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Egy Altın Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Soha E.I.M. Khamis tarafından kuruldu.

Ergene Belediyesi'ne ait arsanın değeri altında satıldığı iddiası!

Tekirdağ'ın Ergene Belediyesi bağımsız belediye meclis üyesi Doğan Akar, belediye mülkü bir arsanın değeri altında satıldığını iddia etti...

TOKİ 206 arsanın satış ve kiralamasını açık artırmayla yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 26 ilde 206 arsanın açık artırma yöntemiyle satışı ve kiralamasını gerçekleştirecek.

Antalya'da doktor çifte 'evi boşaltın' diyen ev sahibine tepki!

Virüs, insandan önce insanlığı bitirdi. Ev sahibi Hasan Çiftçi, salgınla mücadele etmek için canlarını ortaya koyan doktor çifte, 17 Mart’ta ihtarname çekti. “Evimi 6 Haziran’a kadar boşaltın” dedi.

Antalya Serik'te hükümet konağı yapılacak arsanın devri yapıldı!

Antalya’nın Serik ilçesinde hükümet konağı yapılması planlanan arsanın devir işlemleri imza töreniyle gerçekleştirildi…

Altın Emlak dijital dönüşümle geleceğe hazır hale gelecek!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ofisleri, danışmanları ve genel müdürlüğü dijital dönüşüm ile geleceğe hazır hale getireceklerini belirtiyor...

Altın Emlak Dijital Dönüşüm Projesi ile büyüyecek!

Türkiye genelinde faaliyet gösteren temsilcileri ile İstanbul’da bir araya gelerek yeni yıl hedeflerini paylaşan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Ofislerimizi, danışmanlarımızı ve genel müdürlüğümüzü dijital dönüşüm ile geleceğe şimdiden hazır hale getireceğiz" dedi...

Kanal İstanbul, asıl boğazın yerini tutmaz!

Son günlerin en çok tartışılan projesi Kanal İstanbul'da kazmanın bu yıl vurulması bekleniyor. Kanal İstanbul projesinin, ilk etapta beton ve çimento sektörüne hareket getirmesi öngörülüyor. Projenin fiyat anlamında ise boğazın yerini alamayacağı ifade ediliyor.

Kanal İstanbul, Boğaz'ın özgürlük projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruma ve kurtarma projesidir, Boğaz'ın özgürlük projesidir." dedi.

İstanbul Boğazı'nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruyor!

İstanbul Boğazı’nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruluyor. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası ile tarihi yarımada da kurulacak 3 komisyonda alanında uzman kişiler görev alacak. Aykırı olan yapılar derhal yıkılacak veya yıktırılacak...

Kemer'de boş alanların imara açılmaması talebi mecliste!

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan boş alanların imara açılmaması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

boş arsanın emlak vergisi ne kadar Haberi

boş arsanın emlak vergisi ne kadar

Boş arsanın emlak vergisi olur mu?

Vergi kanunları gereğince gelir getirmeyen boş arsanın gelir vergisi olmuyor. Gelir getirmediği için Mart ayında Beyanname verilme de verilmiyor.


Peki, boş arsanın emlak vergisi olur mu? Boş arsa için emlak vergisi ödemesi yapılır mı?


Gelir getirmeyen boş arsanın emlak vergisi oluyor. 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için vergi ödemesi yapılıyor.


Vergiye tabi tutulan gayrimenkuller arasında gelir getirsin ya da getirmesin tüm arsa ve araziler de yer alıyor. Emlak vergisi arsanın bulunduğu yer belediyesine, her sene Mart-Mayıs ve Kasım ayında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor.


Emlak vergisi oranları taşınmaz malın niteliğine göre değişkenlik gösteriyor. Büyükşehirdeki arsa sahipleri vergisi yüzde 100 zamlı olarak ödüyor.


Emlak vergisi oranlarına göre, büyükşehir sınırları içerisinde yer alan...