25 / 04 / 2024

Boş işyeri çöp vergisi

Boş işyeri çöp vergisi

Tüm konut ve işyeri kullanıcılarının, belediyeye ödemeleri gereken vergiye çöp vergisi deniyor. Peki, boş işyeri için çöp vergisi ödenir mi?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek? Ev, iş yeri, arsa alanlar şimdi göz atın!

TOKİ tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almayı isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için yüzde 25 indirim kampanyası 24 Nisan'da başlatılmıştı. Peki TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek?

İzmir Büyükşehir Belediyesinden işyeri hekimi personel alımı var! Hem de ikamet şartı olmadan, bu ilan kaçmaz!

İzmir’de yaşayıp da iş arayanlar için harika bir fırsat geldi! İzmir Büyükşehir Belediyesinde ikamet şartı olmadan işyeri hekimi personeli alımı başladı. Bu kadroda yer alabilmek için istenen başvuru şartlarını taşıyanlar için bir şans mevcut. İşte habere dair detaylar...

İş yeri sahiplerine şok! Vergi iadesi alınamayacak mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde iş yeri sahiplerinin vergi iadesi alıp alamayacağını kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'Mülk sahipleri vergi iadesi alamayacak' başlıklı yazısı...

Yönetici binada iş yeri açabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, "Bizim binada bir yönetici var, üç yıldır ne toplantıya davet ediyor ne alınan kararları bildiriyor. Bir de binanın altını kazıp kendine iş yeri açıyor, kaldırıma merdiven yapıp bir de kapı koyuyor. Bu yönetici ile ben nasıl başa çıkayım?" sorusunu yanıtladı...

Bitlis'te dere üzerindeki 700 iş yeri boşaltıldı!

Bitlis'te "Dere ıslah projesi" kapsamında, valilik tarafınca kendilerine tebligat gönderilen dere üzerinde bulunan riskli 700 iş yeri tahliye edildi.

Elazığ Maden'de 278 konut ve 232 iş yeri boşaltılıyor!

Elazığ Maden'de heyelan riski bulunan afete maruz alanlardaki 278 konut ve 232 iş yeri için tahliye kararının ardından binaların boşaltılmasına yönelik hazırlıklar yapılıyor.

İşyeri çöp vergisi muafiyeti!

İşyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında çöp vergisi de bulunıyor. Bu verginin ödemeleri senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, işyeri çöp vergisi muafiyeti var mı? İşyeri çöp vergisi muafiyeti nedir?

İşyeri çöp vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

İşyeri çöp vergisi belediyeye iki eşit taksitte ödenebiliyor. 2015 yılı çöp vergisinin ilk taksiti en son Haziran ayının başında ödendi. Peki, işyeri çöp vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

İşyeri çöp vergisi beyannamesi örneği!

İşyeri çöp vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, işyeri kullanıcıları tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için belediyeye beyanname veriliyor. İşte işyeri çöp vergisi beyannamesi örneği..

İşyeri çöp vergisini kim öder?

Çöp vergisi belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar ödeniyor. Peki, işyeri çöp vergisi nasıl ödenir? İşyeri çöp vergisini kim öder?

İşyeri çöp vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Peki, 2015 yılı için işyeri çöp vergisi ne kadar?

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşümle 1250 konut ve iş yeri yıkılacak!

Kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Alınan karara göre Sümer Mahallesi'nde bin 250 konut ve iş yeri daha yıkılıp yerinde dönüştürülecek.

Boş işyeri çöp vergisi Haberi

Boş işyeri çöp vergisi

Boş işyeri için çöp vergisi ödenir mi?

Tüm konut ve işyeri kullanıcılarının, belediyeye ödemeleri gereken vergiye çöp vergisi deniyor. Çöp vergisi belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak ödeniyor. 


Verginin mükellefi binayı fiilen kullanan olarak biliniyor. Yani çöp vergisini ödemesi gereken kişi bina sahibi değil, binayı kullanan oluyor. Çöp vergisi ödemeleri konutlarda ve işyerlerinde farklı oluyor. 


Konutlara ait çöp vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor ve belediyeye gitmeden su faturasında yasıtılarak ödeniyor.


Ancak, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların, bağlı oldukları belediyeye giderek vergiyi ödemeleri gerekiyor. Peki, boş işyeri için çöp vergisi ödenir mi?


Çöp vergisinin kullanılmayan konut ve işyerinde, muafiyeti söz konusu oluyor. Muafiyetlik için boş bina sahiplerinin belediyeye bir dilekçe...