29 / 03 / 2024

Bitlis'te dere üzerindeki 700 iş yeri boşaltıldı!

Bitlis'te dere üzerindeki 700 iş yeri boşaltıldı!

Bitlis'te "Dere ıslah projesi" kapsamında, valilik tarafınca kendilerine tebligat gönderilen dere üzerinde bulunan riskli 700 iş yeri tahliye edildi.



Bitlis'te "Dere ıslah projesi" üzerinde yer alan valilik tarafından kendilerine tebligat gönderilen dere üzerindeki 700 iş yeri tahliye edildi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bitlis Valiliği, "Dere ıslahı projesi" kapsamında kent merkezi üzerinde yer alan Nur Caddesi üzerinde bulunan dere üzerindeki ve mülkiyeti İl Özel İdaresi ile Belediye'ye ait olan 700 iş yeri yıkıldı.

Yıkım kararı kapsamında ilgili valilik tarafından, iş yerleri sahiplerine tebligat gönderildi. Tebligatta,  esnafın mağduriyet yaşamamsı için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, Hüsrevpaşa Mahallesi'nde bulunan Ahmet Eren Bulvarı üzerinde hizmete açılan  iş yerleri tahsis edildi. 
Esnafın büyük çoğunluğu TOKİ'de bulunan işyerlerine taşınırken, bu süre içerisinde işyerlerini tahliye etmeyen esnaflar, polis ve jandarmanın aldığı yoğun güvenlik önlemleri sonrasında işyerlerini boşaltmaları istendi. Esnaflar, karar sonrasında işyerlerinde yer alan eşyaları kamyonetlerle taşımaya başlarken, mülkiyeti Belediye ve İl Özel İdaresi  dere üzerindeki işyerlerinde, daha sonra yıkım çalışması başlanacağı açıklandı.


Geri Dön