23 / 04 / 2024

boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulur mu

boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulur mu

Aile konutu şerhi vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Eşinden ayrılanlar veya ayrılık arifesinde olanlar "Boşandıktan sonra aile konutu şerhi koydurabilir miyim?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

TÜİK açıkladı: 5 bin 126 çift, 1 sene dolmadan boşandı!

TÜİK tarafından Türkiye'de 5 bin 126 çiftin 1 sene dolmadan boşandığı, en yaygın boşanma sebebinin de şiddetli geçimsizlik olduğu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Ev aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılacak birkaç işlem vardır. İşlemlerin adım adım uygulanması, karmaşıklığı önleyerek evin benimsenmesine yardımcı olur. Öncelikle tapu ve mülk işlemleri yapılır. Evin size ait olduğuna dair resmi işlemlerin yapılması gerekir. İşte ev aldıktan sonra yapılması gerekenler...

Doların 5 gün sonra geleceği rakam belli oldu! Doları olanlar hazır olun! Dolar bu kadar olacak

Dolar/TL güne yatay seyirle başladıktan sonra 19 liraya ulaşarak rekor kırdı. Milyonlarca kişi doların ne kadar olacağını merak ediyor. Doların 5 gün sonra geleceği rakam belli oldu! Doları olanlar hazır olun! Dolar bu kadar olacak.

2022'de 574 bin 358 çift evlendi, 180 bin 954 çift boşandı! Türkiye'de evlenmeler de boşanmalar da arttı!

Türkiye'de geçtiğimiz sene evlenen çiftlerin sayısı 574 bin 358'e, boşanan çiftlerin sayısı da 180 bin 954'e ulaştı. İşte ayrıntılar...

TOKİ evleri neden yıkılmıyor?

TOKİ tarafından Kahramanmaraş merkezli depremin yaşandığı 10 ilde inşa edilen 133 bin 759 konutun depremde hasar görmediği açıklandıktan sonra herkes aynı sorunun yanıtını merak etti. TOKİ evleri neden yıkılmıyor?

Yüzbinler sevince boğulacak! Beklenen haber geldi! EYT düzenlemesi Meclis’te!

EYT’lilerin beklediği haber nihayet geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde imzaya açıldı. EYT düzenlemesinin imzalar tamamlandıktan sonra Meclis Başkanlığı'na sunulacağı bildirildi.

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Elon Musk hakkında flaş iddia! Bu kez de bu işe el attı!

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte Elon Musk’ın gireceği yeni sektör.

EYT'liler yasa çıktıktan sonra ne yapacak? EYT'de başvuru ve tazminat süreci peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeden sonra emeklilik işlemlerine start verilecek. Çalışanlar önce çıkışlarını alacak ardından da tazminat hesabına geçecek. İşte yasanın ardından EYT'lilerin yapacağı işlemler ve bir bir tazminat hesaplamaları...

'Kripto kralı' battıktan sonra ilk kez konuştu! Beş parasız ortada kaldı

İflas eden kripto borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık yapmadığını ifade etti. Şirketin iflasından sonra ilk kez kamuoyunun önüne çıkan Sam Bankman-Fried, New York Times gazetesine “Kötü bir ay geçirdim ve neredeyse hiç param kalmadı” diye konuştu. İşte tüm detaylar...

Promosyon aldıktan sonra banka değişikliği yapılır mı?

Emekli promosyonuna dair bazı noktalar aydınlatılmayı bekliyor. Vatandaşlar, “Promosyon aldıktan sonra banka değişikliği yapılır mı?” sorusunun yanıtı en merak edilen sorulardan biridir. İşte detaylar!

Selçuk Geçer'den dolarla ilgili kritik uyarı geldi! Dolar fırtınasına hazır olun! 5 gün sonra dolar böyle olacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dolarla ilgili kritik yorum geldi. Merkez Bankası enflasyon rakamlarının yükseldiğini açıkladıktan sonra Selçuk Geçer'den dolar fırtınası yorumu geldi.

Altının 2 ay sonra ne kadar olacağı açıklandı! Baktıktan sonra kuyumcuya ışınlanacaksınız

Altın fiyatlarındaki dalgalanmanın ardından analistlerden art arda yorumlar gelmeye başladı. Altın almanın şimdi tam zamanı olduğunu düşünen analistler, 2 ay sonra altın fiyatlarının gelmesini bekledikleri yeri açıkladı.

boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulur mu Haberi

boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulur mu

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer, aile konutu oluyor. Aile konutu tapusu üzerinde şerh konulabiliyor. Ancak sürekli oturulmayan, yazlık olarak kullanılan konutlar için aile konutu şerhi söz konusu olamıyor.

Tapuya konulan aile konutu şerhi, eşlerden birinin diğerinin rızasını almadan söz konusu konut ile ilgili bir işlem yapmasını engelliyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur? Boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulabilir mi?

AİLE KONUSU ŞERHİ NASIL KONULUR?

Aile konutu şerhi için istenen belgelerin temin edilerek Tapu Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor.

Ayrıca, şerh için taşınmazın tapu sicilindeki ada/parsel bilgileri ile MERNİS üzerinden alınan yerleşim yeri verilerinin çakıştırılması gerekebiliyor. 

Bu durumlarda belediye, muhtarlık, kadastro müdürlüğü, apartman yönetimi, LİHKAB vb. kurumlardan bu konuda durumu kanıtlayıcı nitelikte belge alınması...