18 / 04 / 2024

boşanma sonrası aile konutu şerhi

boşanma sonrası aile konutu şerhi

Aile konutu şerhi, bir ailenin yaşamını sürdürdüğü meskenin tapusu üzerine konuluyor. Peki, eşlerin boşanması durumunda aile konutu şerhi kaldırılabilir mi? Boşanma sonrası aile konutu şerhi ne olur? İşte Medeni Kanun esasları..

Aile konutu şerhi boşanma ile kalkar mı?

Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebiliyor. Peki aile özgülenmiş; aile konutu şerhi boşanma ile kalkar mı?

TÜİK açıkladı: 5 bin 126 çift, 1 sene dolmadan boşandı!

TÜİK tarafından Türkiye'de 5 bin 126 çiftin 1 sene dolmadan boşandığı, en yaygın boşanma sebebinin de şiddetli geçimsizlik olduğu açıklandı. İşte ayrıntılar...

8.240 TL talep edenler boşuna beklemesin! Aile Bakanlığı'ndan bu kişilere hiçbir ödeme yapılmayacak!

Aile Bakanlığı'nın 8.240 TL destek ödemesinden yararlanmak isteyenler için önemli bir uyarı! Bu yardım programına başvuru yapacak aileler, başvuru şartlarını kesinlikle göz önünde bulundurmalı. İşte ayrıntılar...

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Bu deliller artık boşanma davalarında kullanılmayacak! Avukat tüm detayları ile bahsetti

Boşanma davalarında sunulan deliller tarafların haklı çıkması konusunda oldukça yardımcı unsurlar. Fakat boşanma avukatı olan isim boşanma davasında delil olarak kullanılmayacak şeylerden bahsetti. İşte detaylar...

Karısına 'neden erkek doğurmadın' demek psikolojik şiddet sayılacak! Yargıtay boşanma sebebi olarak belirledi!

Yargıtay boşanma davasında çarpıcı bir karar aldı. Yargıtay Hukuk Dairesi ‘’neden erkek çocuk doğurmadın?’’ diye eşini hor gören erkek eşi kusurlu buldu. İşte kararla ilgili tüm detaylar…

Aile Destek Programı zam geldi mi? Aile Destek Paketi zammı ne zaman yatacak?

Asgari ücret zammı sonrası Aile Destek Programına zam gelip gelmeyeceği araştırılıyor. İşte Aile Destek Paketi zammına dair detaylar!

Gözü açıklık yapanları yıkan gelişme! Satış iptal edilebiliyor, tedbir kararı alınabiliyor

Evlilik sırasında sahip olunan mal varlığının eşlerden birinin rızası olmaksızın satılması, düşük bedellerle farklı kişilerin üzerine geçirilmesi 'mal kaçırma' davalarına neden olmakta. Boşanma öncesi ya da sonrasında açılabilen davalar ile yapılan satışlar iptal olabiliyor. İşte tüm detaylar...

Evlenme ve boşanmalar gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Pandeminin derinden etkilediği boşanma sayıları gayrimenkul piyasasında da dengeleri değiştiriyor. Peki evlenen ve boşanan çiftlerin sayısı gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Boşanırken ev kimde kalır?

Boşanma kararı alan aileler mal paylaşımının nasıl olacağını ve evde kimin kalması gerektiğini araştırıyor. Peki, boşanırken ev kimde kalır?

Evin anahtarını ailesine veren eş için emsal karar!

Bir süredir geçimsizlik problemleri yaşayan çift, boşanmak amacıyla karşılıklı boşanma davası açtı. Tarafları dinleyen aile mahkemesi emsal niteliğinde bir karar verdi. 

Boşanan eşler arasında mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, "Oturduğumuz evi, evliyken 10 yıl önce kredi ile aldık. Eşimin düşüncesine göre anlıyorum ki o borç bitince boşanma davası açacak ve evin değerinin yarısını almak isteyecek. Mahkeme evlenmeden önceki kişisel kazanımları göz önünde bulundurur mu?" sorusunu yanıtladı.

Boşanma aşamasında olan Bill Gates'in mal varlığı ne olacak? 

Bill-Melinda Gates çifti, 27 yıllık evliliklerini bitirmeye hazırlanıyor. Çiftin boşanması en pahalı ikinci ayrılık olarak gündemde yer alacak. Peki, Bill Gates'in mal varlığı nasıl bölünecek? 

Kim Kardashian ile Kanye West'in boşanma davasında ev ayrıntısı!

Boşanma aşamasında olan Kim Kardashian ile Kanye West'in mahkeme belgeleri basına sızıyor. Çiftin, "Uzlaşmaz farklılıklar" nedeniyle ayrılık kararı aldığının ortaya çıkmasından sonra şimdi de ikilinin evlilik sürecinde yaşadığı evin Kardashian'da kalacağı öğrenildi. 

boşanma sonrası aile konutu şerhi Haberi

boşanma sonrası aile konutu şerhi

Boşanma sonrası aile konutu şerhi ne olur?

Aile konutu şerhi, bir ailenin yaşamını sürdürdüğü meskenin tapusu üzerine konuluyor. Aile konutu şerhinin konulması ile malik olan eşin bazı tasarruf haklarına kısıtlamalar getiriliyor.


Örneğin malik eş, diğer eşten izin almadan evin satışını gerçekleştiremiyor. İzin almadan satış yapması durumunda, diğer eşin satış iptali davası açma hakkı bulunuyor. 


Aile konutu eşlerden biri tarafından kira ile sağlanmışsa, sözleşmenin tarafı olmayan eş, kiralayana yapacağı bildirimle sözleşmenin tarafı hâline gelir ve bildirimde bulunan eş diğeri ile müteselsilen sorumlu oluyor.


Peki, eşlerin boşanması durumunda aile konutu şerhi kaldırılabilir mi? Boşanma sonrası aile konutu şerhi ne olur?


Boşanma sonrasında, ailenin ortak kullanımına özgülenmiş ve eşler arasında eşit olarak paylaşma konusu olan konutta kalmaya ve ev eşyasını kullanmaya hangisinin devam edeceği konusunda eşler anlaşma...