19 / 04 / 2024

boyaya yılda ne kadar harcanıyor

boyaya yılda ne kadar harcanıyor

İspanya'nın yılda 700 bin ton civarında boya üretmesine karşın, Türkiye'nin üretimi 850 bin tona çıktı. Bitlis, boya sektörü olarak katma değerli üretim yaptıklarını ve Batı ülkelerinden bu yönüyle bir eksikleri de olmadığını söyledi.

10 bin TL parası olanlar dikkat! Yüzde 1 kazançla 1 yılda 378 bin, 2 yılda 1.5 milyon TL'niz olabilir!

Elinde birikmiş parası olanlar ve yatırımcılar, merakla yatırım araçlarından elde edilen gelirleri araştırıyor.198 bin takipçili Efe Yakup Karahanlı isimli kullanıcı, 10 bin TL ile 1, 2 ve 3 yılda ne kadar kazanç elde edilebileceğine ilişkin bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Son 4 yılda hangi hisse kaç kat kazandırdı?

Borsa yatırımcıları hangi hissenin ne kadar kazandırdığını merak ederken, yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu son 4 yılda hangi hisse kaç kat kazandırdığını paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Türkiye 20 yılda ne kadar faiz ödedi? Toplanan vergilerin ne kadarı faize gitti? 

Türkiye'nin 2003-2023 yılları arasında toplam 10 yılda ödediği faiz tutarı 563 milyar dolar oldu. Peki vergilerin ne kadarı faize gitti?

Son 2 yılda altın, dolar, Euro ve borsa ne kadar kazandırdı? 

Bu hafta ABD doları yüzde 0,32 değer kazanarak, 30,1910 TL'ye çıkarken, avro yüzde 0,43 azalışla 32,8760 TL'ye geriledi. Peki son 2 yılda altın, dolar, Euro ve borsa ne kadar kazandırdı? 

Son 10 yılda piyasa değeri en hızlı yükselen şirketler!

BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününe yüzde 0,53 düşüşle başladı. Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda son 10 yılda piyasa değeri en hızlı yükselen şirketleri açıkladı.

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Esenler'de yılda 1.150 konut yıkıldı! Tevfik Göksu: Her bir sokak için dönüşüm projesi hazır!

Esenler Belediye başkanı Tevfik Göksu, na ilişkin konuştu ve yılda 1.150 konut yıktıklarını, her bir sokağın ne zaman dönüşeceğine ilişkin projenin de hazır olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Demir fiyatları bir yılda 800 TL artı! 1 ton inşaat demir fiyatı bugün ne kadar? 24 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatları, inşaat sektörünün gündeminden düşmüyor. Son zamanlarda indirim üstüne indirim gelen demir fiyatları bir yılda toplam 800 lira artış kaydetti. Peki geçen sene bugün demir fiyatları ne kadar? Bugün 1 ton demir fiyatı kaç lira? 24 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

 Sodexo kart kullanıcılarına büyük indirim! Son bir yılda kartla alışveriş yapanlara 22 milyon liralık indirim!

Çok sayıda kategoriden ve markadan alışveriş imkanı sağlayan Sodexo, kullanıcılarına çeşitli indirimler sunuyor. Şirket, bugüne kadar yaptığı iş birlikleri ve kampanyalar ile son 1 yılda kullanıcılarına toplamda 22 milyon lira tutarında indirim sağlamış oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Ne altın ne dolar! Bu yatırım araçlarının bir yılda getirisi yüzde 29 oldu! Duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

​​​​​​​Altın ve dolara karşı yeni yatırım araçları ön plana çıktı. Sanat eserleri, saatler hatta mobilyalar bile yatırım aracı olurken, getirisi ise bir yılda yüzde 30’a dayandı.

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

boyaya yılda ne kadar harcanıyor Haberi

boyaya yılda ne kadar harcanıyor

Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Başkanı Ahmet Faik Bitlis, boya üretiminde Türkiye olarak İspanya'yı geçtiklerini açıkladı.  İspanya'nın yılda 700 bin ton civarında boya üretmesine karşın, Türkiye'nin üretimi 850 bin tona çıktı. Bitlis, boya sektörü olarak katma değerli üretim yaptıklarını ve Batı ülkelerinden bu yönüyle bir eksikleri de olmadığını söyledi. 

Boya üretiminde Avrupa beşinciliğine yükseldiklerini söyleyen Bitlis, şimdi de pazarlarda daha rekabetçi stratejilerle atbaşı giden Fransa ve İngiltere'yi geçip üçüncülüğe yükselmeyi hedeflediklerini vurguladı. 

Her iki yılda bir Paintistanbul adıyla boya sektörünü bir araya getirmek için fuar ve kongre düzenlediklerini hatırlatan Bitlis, "Fuar, değişen dünya düzenine adapte olmak için de gerekliydi. Nitekim artık ortada bir şirket olmak zorlaştı. Ya bir alanda iyice uzmanlaşacaksınız yahut belli coğrafyalara odaklanarak büyük bir şirket haline geleceksiniz. 

Fuar bu olasılıkları...